У Хмельницькому судили студента за продаж наркотиків

У Хмельницькому судили студента за продаж наркотиків
Фото: Depositphotos
  • Юнак розповсюджував наркотики PVP в одному з місцевих парків. 

  • Коли його затримали, в рюзкаку студента було 11 згортків з психотропами. 

Студент одного з хмельницьких вишів через Телеграм купив психотропний наркотик PVP. Він розповсюджував його серед місцевих жителів методом так званих «закладок».

Хлопця затримали 7 травня 2021 року у хмельницькому парку «Заріччя». У суді повідомляють, що там він ховав пакетики з психотропом, фотографував місце й надсилав через месенджер своїм покупцям. Їх поки не встановили. 

Під час особистого обшуку поліцейські знайшли в наплічнику студента 11 згортків з PVP загальною масою 5,47 грамів. Така кількість належить до великих розмірів психотропної речовини, обіг якої заборонено.

Відео дня
Довідка:
PVP — це синтетичний наркотик. Він належить до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено. Відомий також під назвами «ванільне небо», «швидкість», «флакка», «солі», «альфа». З’явився орієнтовно у 2011 році. 
Він має специфічну молекулярну структуру, що дозволяє речовині миттєво проникати в клітини. Спостерігається короткочасна й сильна інтоксикація, а також стійка фізична й психічна залежність уже за 2 прийоми. 
У тих, хто вживав PVP спостерігається різке погіршення стану здоров'я й неухильна емоційно-особистісна деградація. Після безперервного тижневого вживання зменшуються інтелектуальні здатності, людина вже не може швидко й правильно вирішувати різного роду завдання.
Після безперервного двомісячного прийому спостерігаються перепади примітивних емоцій (агресія, страх, сміх), а також порушення мови. При вживанні наркотику організм швидко виснажується, порушується робота всіх систем і внутрішніх органів. Згідно статистики, більшу частину наркозалежних чекає летальний кінець у перший рік застосування. 

Молодика судили. Спершу хмельницький міськрайонний суд призначив йому 5 років ув’язнення без конфіскації майна, та звільнив від його відбування на трирічний іспитовий строк.

Але прокурор подав апеляційну скаргу. Він зазначив, що покарання не відповідає ступеню тяжкості злочину та особі обвинуваченого. Просив призначити йому 6 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Апеляційна комісія переглянула матеріали справи та повідомила, що обвинуваченого слід ізолювати від суспільства.

Водночас були й обставини, які пом’якшують йому покарання: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, позитивна характеристика з місця навчання та проживання, його молодий вік. 

Відтак апеляційний суд ухвалив новий вирок — засудив до 5 років ув’язнення з конфіскацією всього належного майна, крім житла.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up