У «Подільських Товтрах» спіймали двох браконьєрів, які вполювали лиса

У  «Подільських Товтрах» спіймали двох браконьєрів, які вполювали лиса
Фото ГУ НП у Хмельницькій області
  • Це сталося на території національного природного парку «Подільські Товтри».

  • Зловмисники розставили в лісі 18 капканів та зловили хижу тварину. 

Із 1 грудня на території Хмельницької області заборонено полювати на хутрових та парнокопитних звірів. Мораторій діє до закінчення воєнного стану. До всього, в національних заповідниках взагалі заборонено займатися полюванням будь-коли. 

Та днями двоє жителів із Кам’янець-Подільського району проігнорували заборону і розставили на території національного природного парку «Подільські Товтри» капкани для полювання на звірів. Про це повідомляють у поліції. 

Це сталось 10 лютого неподалік села Демшині. Близько 11:00 години працівники сектору водної поліції патрулювали прибережну територію річки Дністер. Вони побачили двох чоловіків, які виходили з лісу та щось несли в руках. Під’їхавши ближче, поліцейські помітили в одного з них мертвого лиса в металевій петлі.

Відео дня

Як виявилось, двоє місцевих жителів полювали в заповіднику на хижих тварин, використовуючи для цього спеціальні металеві петлі. На момент виявлення зловмисники встигли розставити в лісі 18 капканів. В один із них і потрапила впольована лисиця.

Водні поліцейські викликали на місце слідчих. Саме вони й знайшли розставлені капкани. Наразі сума завданих браконьєрами збитків встановлюється.

За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження info та встановлюють обставини події. За скоєне зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді штрафу, обмеження чи позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, найближчим часом стартує заборона на вилов щук. Вона діятиме з 15 лютого по 31 березня. Також з 1 грудня 2022 року діє заборона на вилов річкових раків на території Хмельницької області. Їх не можна буде ловити впродовж півроку — по 30 червня 2023.

Також влітку на Хмельниччині заборонили полювання на пернатих. Так, до закінчення воєнного стану на території області заборонено полювати на пернату дичину. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Мельничук Андрей

    Ви що прикола тянете? Ті лиси вже задовбали, селяться прамо в городі...
  • Віктор Коломоєць

    Лисиці розвелося дуже багато.треба відстріл

    Petro Panchyk reply Віктор Коломоєць

    Віктор Коломоєць + тільки не петлями в заповіднику
  • Андрій Васильович

    Правильно зробили,лис це вредна тварина

    Андрій Васильович reply Андрій Васильович

    Станіслав Павлінський що ти верзеш

    Станіслав Павлінський reply Андрій Васильович

    Андрій Васильович Андрій теж.
  • Валентина Тарасюк

    Вполював,бо не мав що робити.Яка користь з лисиці?Хутро зараз не носять.Якщо хоче постріляти,то у нас в країні зараз є де це робити.

keyboard_arrow_up