У листопаді на Хмельниччині спіймали 44 браконьєри: деталі

У листопаді на Хмельниччині спіймали 44 браконьєри: деталі
Фото ілюстративне

Порушники завдали шкоди екосистемі на 657 тисяч гривень. 

За останній місяць осені рибоохоронці Хмельницької області зафіксували 44 порушення. Так, із 1 по 30 листопада інспектори провели 23 рибоохоронних рейди. Збитки, які завдали недобросовісні рибалки рибному господарству, склали 656 527 гривень. Під час рейдів державні інспектори вилучили 24 заборонені знаряддя лову. Про це повідомляє Хмельницький рибоохоронний патруль

Так, ще 2 листопада на Дністровському водосховищі помітили браконьєра. Це трапилось поблизу села Рогізна Кам’янець-Подільського району. Чоловік ловив рибу сіткою — забороненим знаряддям лову.

Він виловив 27 лящів, 1 плітку, а також 1 вирезуба причорноморського, який занесений до Червоної книги України. Своїми діями завдав екосистемі збитків на 56 087 гривень. На порушника склали адмінпротоколи за двома статтями (ч. 4 ст. 85 та ч. 2 ст.90 КУпАП).

Відео дня
Фото - Хмельницький рибоохоронний патруль

Всього за місяць правоохоронці склали 35 протоколів: 

Крім цього, ще 15 адміністративних справ передали до судів, аби винних притягнули до адмінвідповідальності.

Також правоохоронці просять небайдужих мешканців повідомляти про порушення правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту водних біоресурсів. Для цього в управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up