“Українці — нацисти, а путін рятує від війни”: росіянка у Хмельницькому агітувала за ворога

“Українці — нацисти, а путін рятує від війни”: росіянка у Хмельницькому агітувала за ворога
Колаж vsim.ua

Через мережу “Одноласники” жінка героїзувала воєнні злочини військових рф та говорила, що вони «йдуть звільняти Україну від неонацизму та бандерівщини». 

У Хмельницькому затримали ще одну ворожу агітаторку. Громадянка російської федерації, яка вже багато років мешкає в обласному центрі, у соцмережах виправдовувала збройну агресію росії проти України та героїзувала воєнні злочини окупантів. Про це повідомили в СБУ. 

Після повномасштабного вторгнення вона через соцмережу «Однокласники» активно розповсюджувала кремлівські наративи.

Фото зловмисниці в мережі "Однокласники"

Писала, що «українці є нацистами», тож російські війська «йдуть звільняти Україну від неонацизму та бандерівщини», щоб «захистити росію від фашизму і тероризму». Також стверджувала, що «президент путін намагається врятувати світ від війни».

Відео дня

— Деструктивний контент агітаторка брала із рашистських спільнот та роспропагандистських інтернет-ресурсів. У публікаціях висловлювалась підтримка рішень і дій кремля, поширювалась дезінформація та маніпуляції, пов’язані з війною в Україні, — додають в Службі безпеки. 

Крім того, у дописах вона закликала поповнювати лави путінської армії та усіляко допомагати  «вєжлівим освабадітєлям».

— Ініційовані у межах кримінального провадження експертизи засвідчили, що ці матеріали містять виправдання, підтримку російської збройної агресії проти України, — додають правоохоронці. 

Правоохоронці вилучили у неї комп’ютер із доказами протиправної діяльності. Вони повідомили жінці про підозру за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Oksana Matskul

    Забагато наволочі для невеликого Хмельницького. Ще й до всього доволі російськомовного.Що з нами не так.
  • Читач47

    Так ніби не громадянка України і агітація велась на російському ресурсі. Логічно все.
  • читач34

    От с ука! Чого ж воно сиділо в "нацистському" Хмельницькому, а не в своїй підарасєї?
  • 007

    Питання просте : а коли оголосять підозру тим  хто продав всі ракети, танки, буки, бмп ,БТР, гаубіци, а також хто дозволив цю кончену приватизацію державного майна за копійки, і зараз олігархота що вкрала у людей все ! живе круто собі  за кордоном,

keyboard_arrow_up