У Кам'янці викрадали з частини військову амуніцію та продавали через інтернет

У Кам'янці викрадали з частини військову амуніцію та продавали через інтернет
Тут і далі фото ДБР. Колаж vsim.ua
  • Злочинну схему організували двоє військових та троє цивільних. 

  • Вони торгували онлайн термобілизною, взуттям та амуніцією на етикетках яких значилося «Власність ЗСУ. Не для продажу».

  • Всі ці речі військові крали з частини та передавали своїм поплічникам. 

Правоохоронці викрили схему із продажу одягу та іншої військової амуніції Збройних Сил України, яка діяла на Хмельниччині. Збут відбувався через одну з відомих Інтернет-платформ. Подробиці розповідає Державне бюро рослідувань. 

Це трапилось у Кам’янці-Подільському. До схеми було залучено щонайменше двоє військовослужбовців однієї з військових частин та ще троє цивільних осіб.

Військові викрадали майно, придбане коштом держави, та передавали цивільним. А ті, в свою чергу, продавали речі через інтернет. У переліку речей, які крали та збували — термобілизна, військова форма, саперні лопатки, військові фляги, військове взуття тощо. На етикетках було вказано «Власність ЗСУ. Не для продажу».

Відео дня

Також зловмисники приймали й окремі «замовлення» від громадян та підшукували відповідне військове майно на продаж. Отримані гроші вони ділили між собою.

В останній день серпня правоохоронці провели 15 обшуків на складах військової частини та в домівках фігурантів, а також за місцем зберігання викраденого майна. Під час обшуків знайшли та вилучили банківські картки, мобільні, записи із «чорною бухгалтерією» та тисячі одиниць військового спорядження.

— Остаточну суму завданих державі збитків буде встановлено за результатами експертиз. Наразі тривають необхідні слідчі дії, встановлюються інші можливі учасники вказаної схеми, а також вивчається причетність керівництва військової частини до оборудок із товаром ЗСУ, — йдеться в повідомленні ДБР. 

Попередня кваліфікація правопорушення — викрадення та привласнення військового майна, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Читайте також:


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Rysichka Posishena Savitska

    Руки напевно  треба  переломати  і ноги, що б ходити, і наїстися  не змігогли. БЕЗСОВІСНІ І ДУЖЕ ПРИКРО  КОМУ ВІЙНА  КОМУ  МАТИ РІДНА 😭😢🤬
  • Микола Кушнір

    В штурмову бригаду ніякого суду бо суді обов'язково викупляться там таких суді і чекають для свого збагачення бо в нас немає судів є хабарники -злочинці в суддівських мантіях
  • Галина Рубін

    Нарешті !!!
  • Татьяна Панькова

    ось читаю . і думаю дорослі а в казки вірите. і що ніхто не бачив ніфчого досі і не чув. і викрадали. смішно звучить. при ць ому т оргували онлайн. і ніхто ні сном ні духом. а тут опа і замітили

    Nadiya Artyukh reply Татьяна Панькова

    Татьяна Панькова якби ,, ні сном ні духом‘‘, то б не зловили. Що хіба злодії крадуть і повідомляють про це?...

    Інна Клінчук reply Татьяна Панькова

    Татьяна Панькова  просто щось не поділили з іншими  і опа ,  швиденько знайшлися!

keyboard_arrow_up