Працівника Хмельницького ТЦК викрили на корупції: брав хабарі від ухилянтів (ВІДЕО, ФОТО)

Працівника Хмельницького ТЦК викрили на корупції: брав хабарі від ухилянтів (ВІДЕО, ФОТО)
Тут і далі фото УСБУ в Хмельницькій області. Колаж vsim.ua
  • Посадовець військкомату допомагав ухилянтам отримати липову довідку про інвалідність. 

  • За свої послуги просив 4,5 тисячі доларів. 

  • Його спіймали під час отримання чергового хабаря. 

Черговий скандал із працівниками ТЦК стався у Хмельницькій області. СБУ затримала «на гарячому» посадовця Хмельницького військкомату, який продавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність. Про це інформує обласне управління Служби Безпеки. 

За даними правоохоронців, 32-річний працівник військкомату «гарантував» потенційним призовникам своє сприяння в ухиленні від військової служби. За свої послуги просив 4,5 тисячі доларів США. 

Він «допомагав» своїм клієнтам оформити групу інвалідності за фіктивним діагнозом і отримати відповідну фальшиву довідку. На підставі такої підробки чоловіки могли «ухилитися» від призову і планували безперешкодно виїхати за кордон.

Відео дня

- Вступивши у злочинну змову із лікарями ВЛК, які виносили рішення про придатність чоловіків до служби, пропонував домовитись про позитивне рішення військової комісії щодо виключення потенційних призовників зі списків військового комісаріату за станом здоровʼя. Також ухилянтам надавалась довідка про непридатність до проходження подальшої служби в лавах Збройних сил України. Вартість «пакету послуг» становила від 4 500 доларів США, що в еквіваленті до національної валюти становить майже 170 тисяч гривень, - додають в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України. 

Правоохоронці затримали посадовця ТЦК та СП «на гарячому» 11 серпня. Тому саме передавав хабар черговий ухилянт. А військовий мав йому оформити липову 2-у групу інвалідності. З місця злочину вилучили гроші, які фігурант отримав як хабар.

На підставі зібраних доказів затриманому вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом) та обрали йому запобіжний захід. Його взяли під варту із правом внесення майже 215 000 гривень застави. Окрім того, його відсторонено від посади.

За такі дії зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна. Наразі триває розслідування, аби притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до «схеми».

— Насамперед перевіряється інформація щодо можливої причетності до корупції з боку керівництва військкомату, — зауважують в СБУ. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Валентина Вдович

    Вони уже по селах усіх загребли, скоро небуде кому ту землю обробляти, і тих хлопців що на війні годувати.
  • Анонім

    Як запахло грошима, то наші правоохоронці тут як тут, бо не поділились з ними.



    А коли ці паскуди тцк-акашні людей на вулицях кошмарять, то вони нічого не бачать.
  • Алла Новикова

    Насамперед потрібно комісіями зайнятися, медики такі групи видають.
  • Алла Новикова

    Та нетільки

keyboard_arrow_up