З початку року на Хмельниччині зґвалтували 13 дітей. Скільки кривдників покарали

З початку року на Хмельниччині зґвалтували 13 дітей. Скільки кривдників покарали
Ілюстративне фото
  • Найбільше злочинів вчинялись під алкоголем, а ґвалтівниками переважно були близькі родичі жертви із судимістю – прокуратура.

У прокуратурі підбили підсумки з початку цього року. Про насильство, покарання кривдників і кількість злочинів читайте далі. 

Скільки кривдників покарали:

За сім місяців до поліції надійшло понад 3 тисячі заяв і повідомлень про домашнє насильство, 120 з яких – про вчинення кримінальних правопорушень.

Відео дня

Цього року до суду направили 135 обвинувальних актів та засуджено 61 кривдника, який вчинив домашнє насильство.

Як повідомляють в обласній прокуратурі, найбільше злочинів вчинялись на побутовому ґрунті та через вживання спиртного. Серед 122 потерпілих – 14 дітей і 98 жінок, що складає 80%.

Кривдників притягують як за фізичне, так і психологічне насилля чи сексуальне насилля.

Побив розпеченою коцюбою

Як зазначають на сайті обласної прокуратури, у цьому році на 57 % зросла кількість неповнолітніх, які потерпіли від домашнього насильства, їх уже 14. Наразі у суді розглядають обвинувальний акт за фактом нанесення жінкою смертельних тілесних ушкоджень 5-річній доньці. Нагадаємо, 34-річну матір обвинувачують у побитті власної дитини, яка померла в реанімації.

Також тримає судовий розгляд за фактом побиття  батьком двох дітей. Нагадаємо, чоловік побив розпеченою кочергою 8-річного сина і 6-річну доньку. Дітей з численними опіками спини і сідниць госпіталізували до лікарні. Підозрюваний досі перебуває під вартою.

Ґвалтівниками були родичі

З початку 2021 року на Хмельниччині зареєстровано 13 фактів сексуального насильства та зґвалтування неповнолітніх. Як інформують у прокуратурі, більшість із них вчинено близькими родичами (батьками, співмешканцями матерів) та раніше судимими за аналогічні дії особами.

Кривдників притягнули до відповідальності. Зокрема, Ярмолинецький суд призначив покарання для чоловіка, який неодноразово ґвалтував 12-річну дочку своєї співмешканки. Педофіл проведе у в'язниці 15 років. 

Також засудили 25-річного чоловіка, який зґвалтував 17-річну знайому. Йому призначили покарання - 9 років позбавлення волі.

А 49-річний чоловік із Кам'янець-Подільського району проведе за гратами 10 років за зґвалтування 12-річного хлопчика. 

«Сподіваюсь, що інформація про результати судового розгляду кримінальних проваджень цієї категорії та призначене покарання попередить вчинення злочинів ймовірними ґвалтівниками», - зазначив очільник прокуратури Олексій Олійник. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Українець

    Потрібна хімічна кастрація в таких випадках!

keyboard_arrow_up