“Діти називали її не мамою, а Наташею”. Що відомо про жінку, яку звинувачують в смерті 4-річної доньки

“Діти називали її не мамою, а Наташею”. Що відомо про жінку, яку звинувачують в смерті 4-річної доньки
Скрін з сюжету "ТСН". У суді заборонили здійснювати фото- й відеозйомку
  • 34-річну Наталію обвинувачують у побитті власної дитини, яка померла в реанімації.
  • Справу вже почали розглядати в суді.
  • Жінці загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.
  • Що відомо про маму померлої 4-річної Віки та її інших неповнолітніх дітей?

Ця резонансна подія сталася в Хмельницькому кілька місяців тому. Правоохоронці повідомили про смерть 4-річної дівчинки в реанімаційному відділенні дитячої лікарні. Туди дитину доставили майже за місяць до трагедії. На тілі маленької Віки виявили чимало ушкоджень. Сама дитина була без свідомості. Тоді медики припустили: її побили. А численні травми вказали їм на те, що жорстоко обходилися з дівчинкою неодноразово. 

У поліції запідозрили маму дівчинки. Її затримали й на час розслідування відправили в СІЗО. Справу вже передали до суду. Суддею по справі є Андрій Місінкевич. Якщо вину жінки доведуть - її можуть відправити за ґрати на строк від 7 до 10 років.

Перше засідання відбулося сьогодні, 11 лютого. Розповідаємо, що ми там дізналися. 

Відео дня

Найменшому сину Наталії всього один рік

Наталія зростала в інтернаті. Її батьки загинули, коли вона була маленькою. “У мами був рак, тато помер від алкоголізму”, - розповіла вона в суді. Місця роботи жінка не має. Одружена. Від теперішнього чоловіка має сина, якому 1 рік. Інших двох дітей Наталія народила від співмешканців, з якими офіційно в шлюбі не перебувала. Її старшій доньці 7 років. Молодшій, яка померла, було всього 4. 

Загалом їхня сім’я вважається проблемною, адже якийсь час вона перебувала на обліку в службі у справах дітей. А діти часто проживали не з рідною мамою, а в інших місцях.

У суді інтереси потерпілих представляє начальник служби у справах дітей Хмельницької РДА Наталія Остафійчук. Вона розповіла журналістам vsim.ua, що раніше в обвинуваченої рішенням суду відібрали доньок. Було це 4 роки тому. Тоді Наталія залишила дітей на виховання брату. А сама поїхала в Хмельницький, мовляв, на роботу. Тривалий час до них вона не навідувалася.

Відтоді якийсь час діти мешкали в будинку дитини “Берізка”. А згодом їм знайшли прийомну сім’ю. Саму ж Наталію хотіли позбавити батьківських прав. Та цього не сталося.

“Діти називали її не мамою, а Наташею”

На момент подання позову про позбавлення Наталії батьківських прав, вона була вагітна й мала чоловіка. Останній надав суду довідку про свої доходи. Отож, дітей жінці повернули. 

Як розповідає, начальник служби у справах дітей, за час проживання дівчатка  дуже прив’язалися до своєї “нової мами”. Особливо Віка, яка померла. Адже та мешкала з опікунами ледь не з самих пелюшок. 

Обвинувачена своєї вини у смерті доньки не вбачає. Раніше вона розповідала, що Віка хворіла на епілепсію. Мовляв, у дитини стався приступ, вона впала й вдарилася. В результаті - опинилася в реанімації. Проте в службі у справах дітей запевняють - всі діти Наталії були абсолютно здоровими. 

Допоки Наталія перебуває під вартою, її діти мешкають в різних місцях. Син, якому рік, перебуває в будинку дитини “Берізка”. А старша донька Наталії живе в опікунів. 

Під час сьогоднішнього судового засідання жінці продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці. Надалі до суду на допит запросять свідків й розглянуть справу по суті.

Ми слідкуватимемо за перебігом подій, і розповімо вам подробиці.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Зайка Зайченко

    Що за маразм законів??? Спалив Епіцентр -планують дати довічне, а життя маленької дівчинки оцінюють в 7-10 років в неволі?!
    Виходить що гіпсокартон дорожче дитячого життя(((( шкода що у нас по закону такі цінності
  • Viktorija Vakhovska

    Закон буде завжди на стороні матері,навіть коли шансів виростити з нею нормальних дітей взагалі немає. Можу багато прикладів навести того,що краще діти б залишались з опікунами,чи надавати дитині голос,щоб вона сказала,з ким ій краще бути. Деякі жінки багато років мріють про материнство,а деякі не цінять. За кордоном практикуються сімейні інтернати,це коли в родині перебуває  більше 5-6 прийомних дітей. Чому неможливо запровадити подібне в Україні? Може тоді буде шанс,що діти від таких ама не будуть потрапляти покалічиними до реанімаціі.
  • Тиана Бекас

    Не мама, а біологічний матеріал. Нехай Господь дарує вічний спокій маленькій невинній дівчинці 😭 Сподіваємося на чесне правосуддя ! Горіти їй в пеклі, цій горематері, прости мене Боже 🙏
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:52 На Хмельниччині солістка відомого гурту зареєструвала авто 20:06 Закупнянський кар’єр на Хмельниччині приватизувала харківська компанія 19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію, яку виробила на даху 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею 17:08 У громаді на Хмельниччині запустять безкоштовний автобус до кладовища 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up