За хабар у 600 доларів судили очільницю тергромади на Хмельниччині

За хабар у 600 доларів судили очільницю тергромади на Хмельниччині
Фото - 24 канал
  • На хабарі затримали колишню голову Грицівської громади, що в Шепетівському районі.
  • Яке покарання жінці призначив суд?

Чиновницю затримали на хабарі у 600 доларів. За отримання неправомірної вигоди вона заплатить штраф.

Інцидент трапився в листопаді 2019 року. За даними слідства, житель Полонного звернувся до чиновниці, яка на той момент була Грицівською селищною головою. Чоловік попросив виділити йому дві земельні ділянки в оренду для розміщення об’єктів реклами. Очільниця пообіцяла допомогти вирішити це питання. Ціна послуги - 600 доларів. Заявник погодився, але вирішив також звернутись до правоохоронців. Про це зазначили у Шепетівському районному управлінні поліції. 

Після цього у грудні депутати селищної ради проголосували на позачерговій сесії за відведення двох земельних ділянок в оренду жителю Полонного. Далі очільниця зателефонувала до заявника і запросила на зустріч, під час якої чоловік і передав їй вказану суму. 

Відео дня

Поліцейські задокументували цей факт. Тоді жінці оголосили про підозру в одержанні неправомірної вигоди за "вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави". 

Як додають в поліції, наразі ексголову Грицівської селищної ради визнали винною. Жінці призначили покарання у вигляді штрафу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Вова Горбач

    Якщо все ж таки штраф. То хоч не більше 50$. Залиште жіночкі на життя. Можливо в неї є діти..       👌
  • Вікторія Шевченко

    Може якби журналісти спробували писати інформацію за журналістськими стандартами, а не за інформацією слідства, то все б не виглядало аж так плачевно... Де позиція очільниці тергромади? Суду? Скільки штрафу? Чому штраф, а не посадили з конфіскацією, як тут коментують?
  • Михайло Затварницький

    Та ну... А чого б не в тюрягу з повним конфіскатом? От того й далі корупція бо знають шо заплотять довбаний штраф і знов красти...
  • Андрей Кузнецов

    Нэ можэ бути

keyboard_arrow_up