Афіша фестивалів у Хмельницькому. Що варто відвідати у 2018-ому

Афіша фестивалів у Хмельницькому. Що варто відвідати у 2018-ому
  • 12 травня Хмельницький відкриває туристичний сезон.
  • З травня і до вересня у місті проводитимуть різноманітні заходи, які мають привабити гостей з інших міст.
  • Цього року фестивальний сезон відкриває “Jazz Fest”, а завершить “Respublica”, яка переїжджає із Кам’янця.

Офіційне відкриття туристичного сезону-2018 відбудеться 12 травня на Проскурівській. Захід отримав назву "Відкрий своє місто". Цього року міська рада запланувала ряд музичних та мистецьких подій, які мають привабити туристів. На проведення заходів з бюджету виділили більше 2 мільйонів гривень.

Отож, пропонуємо афішу головних культурних події сезону-2018:   

Jazz Fest

11-12 травня
майданчик біля кінотеатру ім.Шевченка та площа перед ТЦ Дитячий світ.   
Вартість проведення: 565 тисяч гривень

Відео дня

“Jazz Fest” цього року буде проводитись вп’яте. біля "Дитячого світу" виступлять "Проскурів-Сіті Бенд", гурт "La Chica" та "Free Jam". Біля кінотеатру Шевченка гратиме поліцейський оркестр, "Ofer Jazz Bend", "Julinoza", "The Hypnotunez", "Volka:funk". Також можна буде послухати соло джаз у виконанні Інни Зайченко та Дмитра Мостового. Головний гість - ТНМК, який представить свою джазову програму.

"My Fest"

30 червня
територія Молодіжного парку (хмельницький пляж)
Вартість проведення: 200 тисяч гривень

Екофестиваль, який кілька років поспіль проводили активісти під назвою "Green Fest", цього разу організовує управління молоді і спорту. Традиційно молодь зберуть на території пляжу, залучать народних майстрів, проведуть майстер-класи. Детальні програму заходу ще не оприлюднили.

Rock&Buh

25-27 травня
ериторія Молодіжного парку (хмельницький пляж)
Вартість проведення: 775 тисяч гривень

Фестиваль рок-музики цього року проводиться вдруге. Хедлайнерами рок-гурт «Воплі Водоплясова», «Detach»;  «Фіолет. А також хмеельницькі гурти «Мотор’Ролла», «Чумацький шлях», «Круть», «Станза». На території виділять місце під наметове містечко, також планується великий фуд-корт.

Відлуння

6-10 червня
Вартість проведення: 116 тисяч гривень

Міжнародного фестивалю моновистав. До нас завітають актори-одинаки з різних міст та країн світу. Майстерність покаже і наш земляк Володимир Смотритель – народний артист України, актор та директор хмельницького монотеатру “Кут”, який і є директором фестивалю.

Медовий спас

17 - 19 серпня
парк культури і відпочинку імені М.Чекмана
Вартість проведення: 200 тисяч гривень

Фестиваль проводитимуть у нашому місті втретє. Традиційно на території парку розкладуть свої товари пасічники з різних населених пунктів області. В програмі заходу запланували виставку – ярмарок продукції бджільництва, виробів декоративно – ужиткового та образотворчого мистецтва, тематичні фотозони, проведення майстер – класів; спортивних змагань, ігор та вікторин

“Respublica”  

31 серпня - 2 вересня
зелена зона навпроти телевежі, яку в народі називають Голівуд
Фінансова підтримка від ради - 120 тисяч гривень   

Музично-мистецький фестиваль, який  із 2011 року проводився у Кам’янці-Подільському, переїде в обласний центр. Міська рада виступає одним із спонсорів заходу, надаючи гроші з бюджету на проведення.   Буде три сцени і три напрямки - рок, поп, електронна музика. Виступатимуть британці “The Qemists”, наші “Карна”, “Фіолет”, “Latexfauna”, “АННА”, “DZIOB” і багато інших виконавців.   


Не фестивалями єдиними буде багатий цьогорічний турсезон. У місті також проведуть сімейні свята і спортивні дійства. Хоч з меншим розмахом і бюджетом, проте не менш цікаві. Дізнавайтеся, що проведуть у травні:

12 травня - Відкриття туристичного сезону на Проскурівській.  
Проведуть історичний квест та віртуальну екскурсію містом, організують парад живих скульптур "Видатні постаті Проскурова-Хмельницького".

13 травня - День матері
На майдані біля кінотеатру ім. Т. Шевченка відбудеться свято Дня матері. Проведуть майстер-класи, конкурси, покажуть виставки і  театралізовано-концертну програму.

19 травня - ClassicOpenAirShow
На березі Південного Бугу зі сторони пляжу. Опера Моцарта «Чарівна флейта» у виконані Академічного симфонічного оркестру обласної філармонії під диригуванням Мирона Юсиповича з міста Львів.

23 травня - концерт до Дня героїв
З нагоди Дня Героїв на майдані біля кінотеатру ім. Т. Шевченка відбудеться концерт за участю гуртів "Широкий Лан" (м. Київ), "Веремій" (м. Київ). Цього ж дня у місті відкриють дошку Роману Шухевичу.

26 травня - “Khmelnytsky Сity RUN-2018”
Перший спортивний марафон проведуть у місті. Забіг буде розрахований на чотири дистанції - 1, 3, 6 і 9 кілометрів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up