“Green Fest” - це фестиваль Степана Кушніра”: в міській раді таки перейменують щорічний екофестиваль

“Green Fest” - це фестиваль Степана Кушніра”: в міській раді таки перейменують щорічний екофестиваль
  • У 2018 “Green Fest” взялась проводити міська рада. Але оргкомітет не довго думав, та й вирішив перейменувати фестиваль.
  • Засновник щорічного дійства на міському пляжі Степан Кушнір переконаний, ідею просто “стирають”.
  • Натомість оргкомітет хоче позбутись асоціації фестивалю з активістом Кушніром та створити новий захід.

П'ять років поспіль на день молоді у Хмельницькому проводили екофестиваль "Green Fest". У 2017 головний організатор Степан Кушнір сказав, що не має наміру проводити його вшосте, бо це займає багато часу і затрат.  Гадав, що за нього візьмуться у міській раді. Але як тільки організатори змінились, вони вирішили поміняти і назву.

Скликали журналістів

Щоб розповісти про причину перейменування та роботу над фестивалем скликали прес-конференцію для журналістів. Спочатку керівництво управління молоді і спорту представило, що цьогоріч буде проводитись оновлений “Green Fest”, але під назвою “My Fest”. Мовляв, організатори зробили ребрендинг.

Відео дня

- Засновник “Green Fest” казав, що фестиваль був останнім. Але так як це стосується молоді, то потрібно було щось змінити. Тому було вирішено оргкомітетом змінити назву, - пояснила рішення заступник начальника управління молоді і спорту Олена Мандзій.

Далі кожен з членів оргкомітету фестивалю сказав декілька слів про те, яка частина роботи лежить саме на ньому. Говорили лише про напрямки, але кого конкретно можна буде побачити на перейменованому “Green Fest” не повідомили.

“Втрачаючи назву, ми втрачаємо суть”

Категорично проти перейменування екофестивалю засновник “Green Fest” Степан Кушнір. Він не розуміє, чим керувались в міській раді. Каже, що фестиваль мав власну історію та ніс ідею збереження зеленої зони біля пляжу. Планувалось лише, що міська рада візьметься за його проведення замість громадської організації, бо вона є розпорядником коштів.

- Я розумію, що це є некомерційний фестиваль. Але якщо ми хочемо, що він жив далі, то маємо робити або платним, або ним мають займатися ті структури, до чиєї компетенції входить робота з молоддю. У фестивалю сформувався свій імідж. Які аргументи щодо зміни, крім того, що я сказав, що він останній, я не бачу. Міський голова підтримав проведення шостого “Green Fest” і я не маю нічого проти експериментів в програмі. Але втрачаючи назву, ми втрачаємо суть, - пояснив Степан Кушнір.

“Це вже став новий продукт”

Ініціатором перейменування “Green Fest” був один з членів оргкомітету, підприємець Андрій Щербицький. Він пояснив, що щороку на фестиваль приходило все менше глядачів. До того ж, керувались тим, що було оголошено про останній “Green Fest”. Крім того, фестиваль не виправдав свого призначення, бо немає конкретики щодо створення у місті Молодіжного парку.

- Я рахую, що “Green Fest” - це фестиваль Степана Кушніра. Коли його передали в управління молоді і спорту, це вже став новий продукт. Ми не міняємо концепцію, а міняємо лише назву, - сказав Андрій Щербицький.

Тієї ж думки і заступник директора Хмельницького міського будинку культури Сергій Щербанюк. Він впевнений, що коли фестивалем займався Степан Кушнір, то між тими організаціями, які працювали над проведенням, часто виникали непорозуміння. Зараз же долучитись зможуть всі.

- Коли проходили попередні “Green Fest”, то були гострі питання між громадськими організаціями, які були залучені. Десь час зрізався, десь не давали провести те, що вони готували. Для того, щоб об’єднати всіх, ми розширили програму і змінили назву, - відповів Сергій Щербанюк.

Нагадаємо, що фестиваль “My Fest” відбудеться 30 червня на території Молодіжного парку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sergiy Sokolovskiy

    Какие-то мышиные бега!)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up