Все про “Jazz Fest” у Хмельницькому: що варто знати

Все про “Jazz Fest” у Хмельницькому: що варто знати
Фото з архіву редакції vsim.ua
  • 11 та 12 травня до Хмельницького з’їдуться джазові гурти. В центрі міста облаштують дві локації.
  • На проведення дводенного фестивалю витратять більше півмільйона гривень.
  • Що цікавого буде на “Jazz Fest - 2018”, дізнавалися журналісти vsim.ua.

У травні в Хмельницькому пройде джазовий фестиваль. Кращі музиканти України виступлять на концертних локаціях просто неба. Протягом двох днів можна буде насолодитися ритмами джазу біля кінотеатру Шевченка та”Дитячого світу”. Журналісти vsim.ua дізнались, скільки коштів піде на організацію та чого чекати хмельничанам. Про це і не тільки ми запитали у начальника управління культури і туризму Хмельницької міськради Артема Ромасюкова.

- Вкотре у Хмельницькому буде проводитись джазовий фестиваль?

- “Jazz Fest” цього року буде проводитись вп’яте. Фестиваль передбачений раз на два роки. Але з подіями на Майдані і на Сході ми його призупиняли. В 2016 році він відновився.

Відео дня

- Які висновки зробили з попереднього фестивалю і чи готова наша публіка до джазу?

- Звичайно, що ми старалися зробити цей фестиваль сильнішим, аніж попередній. Ми побачили, що в Хмельницькому не така велика джазова аудиторія, але вона все одно є. І тому ми використали такий хід, запросили гурт “ТНМК”, який має джазову програму. Інші колективи теж дуже потужні, тому маємо надію, що аудиторію вдасться збільшити.

- Чи зможе Хмельницький “переплюнути” по фестивалях, наприклад, таке місто як Львів?

- Ми не збираємося когось перевершувати. Але ми чітко розуміємо, що в Хмельницькому була прогалина і наше місто ніхто не асоціював з туризмом і яскравими подіями. Одним з варіантів, як закликати туриста є якраз таки фестивалі. До нас приїдуть люди з інших міста. Вони вже цікавилися. Наш джазовий фестиваль має свою історію і набувати нових форм.

- Як плануєте облаштувати локації, де буде проводитись фестиваль?

- Буде зона фуд-корту, яка матиме кавове направлення. Можна буде придбати різні смаколики. Цим займається управління торгівлі. Ми хочемо на кожен фестиваль напрацювати своє направлення фуд-корту, щоб кожного разу їжа була різною. Ярмарку під джазовий фестиваль ми робити не будемо.

На проведення “Jazz Fest - 2018” з міського бюджету виділили 565 тисяч гривень. Трохи менше половини, 225 тисяч гривень, витратять на організацію виступів запрошених артистів. 130 тисяч гривень піде облаштування сцени, а також світлове та музичне обладнання. Решту коштів заплатять за виступ відомого гурту “ТНМК” та рекламні послуги.

ПРОГРАМА

11 травня 

  • з 18:00 концерти проходитимуть на сцені біля "Дитячого світу". Тут виступлять учні місцевої дитячої музичної школи.
  • з 19:30 шоу-програма стартує на сцені біля кінотеатру імені Шевченка. Тут запалить духовий оркестр з Хмельницького, квартет Олексія Петухова та ТНМК.

12 травня 

  • о 14:00 у дитячій музичній школі на Проскурівській проведе майстер-клас для всіх охочих від Олексія Петухова;
  • о 15:00 на сцені біля "Дитячого світу" виступлять "Проскурів-Сіті Бенд", гурт "La Chica" та "Free Jam"; 
  • о 18:00 свято продовжиться біля кінотеатру Шевченка. Тут гратиме поліцейський оркестр, "Ofer Jazz Bend", "Julinoza", "The Hypnotunez", "Volka:funk". Також можна буде послухати соло джаз у виконанні Інни Зайченко та Дмитра Мостового. 
  • о 23:00 пройде вечірка у гастробарі на Подільській, 93.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up