З 28 по 30 вересня у Хмельницькому пройде перекладацький "TRANSLATORIUM": програма фестивалю

З 28 по 30 вересня у Хмельницькому пройде перекладацький "TRANSLATORIUM": програма фестивалю
  • На три дні Хмельницький перетворитьс у осередок перекладачів та літераторів. 
  • З 28 по 30 вересня у місті проведуть фестиваль "TRANLATORIUM".
  • Організатори вже оприлюднили програму триденного дійства. 

Вже вдруге у Хмельницькому організовують літератрно-перекладацький фестиваль "TRANLATORIUM". Він традиційно приурочений до Міжнародного дня перекладача і присвячений художньому перекладу. Триватиме фестиваль три дні, з 28 по 30 вересня. 

28 вересня (п'ятниця)

12:00 - Прес-конференція до відкриття фестивалю. Місце: 3 корпус ХНУ, аудиторія 401

Відео дня

Учасники: Таня Родіонова, Олександр Ємець, Тетяна Некряч, Любов Тімкова.

Модерує: Дзвінка Пінчук.

12:30 - Від «вірності» до «близькості»: чи дозволяє нам переклад знайти себе? Лекція Нелі Ваховської. Місце: 3 корпус ХНУ, аудиторія 401

14:00 - Перекладацькі пригоди у вимірі коміксу. Воркшоп із Ярославою Стріхою та Марією Шагурі. Місце: база ХНУ, аудиторія 308

16:00 - Вільний перекладач VS (сва)вільний редактор: як дійти згоди. Лекція Олени Любенко. Місце: база ХНУ, аудиторія 308

18:30 - «Вавилонська бібліотека». Від перекладацького проекту до видавництва. Презентація перекладу Курта Воннеґута «Буфонада, або Більше не самотні». Місце: книгарня "Є".

Учасники: Роман Малиновський, Тетяна Некряч. Модераторка: Таня Родіонова.

20:00 - Поетичний гурт Landschaft. Григорій Семенчук & Ульріке Альмут-Зандіг (Україна–Німеччина). Місце: мистецький дворик. 

29 вересня

10:00 - Ранкова кава з перекладачем. Наталя Семенів. Місце: Feelin’good Coffee

11:30 - Перекладачі в Дії: укладання договорів із видавництвами та гідна оплата праці. Місце: книгарня "Є". 

Спікерка: Неля Ваховська.

13:00 - Магія знаків: звуження і розширення в інтерсеміотичному перекладі. Лекція Тетяни Некряч. Місце: книгарня "Є". 

16:00 - Видавництво IST Publishing. Як перекладати тексти про культуру й мистецтво? Катерина Носко, Ярослава Стріха, Вероніка Ядуха. Місце: Хмельницький обласний художній музей. 

Модератор: Роман Малиновський.

17:30 - Міждисциплінарний переклад у проекті «роздІловІ». Розмова з режисеркою Олею Михайлюк. Місце: Хмельницький обласний художній музей. 

Модераторка: Таня Манзюк.

20:00 - Перформанс медіапоетичного гурту AETHER: mediacollaboration in real time. Місце: Хмельницький обласний художній музей.

30 вересня

10:00 - Ранкова кава з перекладачем. Олексій Чупа. Місце: Feelin’good Coffee

11:30 - Будні усного перекладача: цікаві кейси з власного досвіду та можливі факапи. Місце: мистецький дворик. 

Спікер: Олексій Оболенський.

14:30 - Як звучить сучасна українська література англійською? Зустріч із Райлі Костіґаном (США) — перекладачем Сергія Жадана та Андрія Любки. Місце: мистецький дворик. 

16:00 - Говорити про Україну за кордоном. Переклад у Ukraїner: топоніми, транслітерація та інші виклики. Софія Анжелюк, Ольга Ковальова, Наталія Павлюк. Місце: книгарня "Є". 

Модераторка: Таня Родіонова.

18:00 - Переклад шедеврів літературної класики. Томас Вулф «Поглянь на свою домівку, янголе». Розмова з перекладачем Максимом Ларченком. Місце: книгарня "Є". 

Модераторка: Вероніка Ядуха.

20:00 - Не я, а той. Концерт-презентація поетичної збірки Олега Каданова. За участі Віктора Кондратова та Міті Фєнєчкіна. Місце: моно-театр "КУТ". 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up