“Зазвичай після таких заходів купа сміття залишається”, - що про фестивалі в місті кажуть хмельничани

“Зазвичай після таких заходів купа сміття залишається”, -  що про фестивалі в місті кажуть хмельничани
  • Сезон розваг цього року обіцяє бути гарячим. В Хмельницькому планують провести ряд музичних та мистецьких заходів з бюджетом у понад 2 мільйони гривень.
  • Кращі джазові виконавці нашого міста та запрошені гості з усієї країни відкриють фестивальний марафон на площі перед кінотеатром Шевченка вже сьогодні.
  • Що очікують від масштабних культурних дійств хмельничани та чи всім подобається така ініціатива мерії, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Зазвичай Хмельницький туристами не ображений. Але їдуть сюди, переважно, щоб зробити масові закупи та прогулятися довжелезними рядами славнозвісного речового ринку. Принаймні так було раніше.

Цього року наше місто має шанс відірватися від шаблонів та стереотипів. Міська рада запланувала ряд культурних заходів під назвою «Відкрий своє місто». Бюджет виділили грандіозний – понад 2 мільйони гривень. Обіцяють «буде голосно та весело». Які очікування перед початком фестивального сезону у хмельничан різних вікових категорій, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Нагадаємо, сьогодні у Хмельницькому відкривають туристичний сезон. Перший фестиваль цього року - “Jazz Fest”.  

Відео дня

Читайте також:
Афіша фестивалів у Хмельницькому. Що варто відвідати у 2018-ому

"Звук такий, що діти свідомість втрачають"

Олексій, 80 років

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG_20180510_110647.jpg

- Бюджет для розважальних заходів великий. Я думаю, господарі міста знають як краще використати ці гроші. Головне, щоб запрошені гурти були не московські, а місцеві нехай скачуть. Загалом, я не проти, нехай будуть фестивалі. Але музики толкової там, мабуть, мало буде. Чому б не запросити виконавців з Польщі, з Франції нехай би були. Хотілося б звісно, щоб децибелів було поменше. А то звук такий, що діти свідомість втрачають. Ставлять ті величезні ящики, а музика така, ніби по голові бʾє.

"Потрібно трішки бути культурнішими"

Наталія, 17 років

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG_20180510_112003.jpg

- Якщо це вихідні, то лише позитивно ставлюся. Якась розвага для молоді, є чим себе зайняти, куди вийти, що подивитися. Фестивалі різного спрямування: хтось любить рок, хтось джаз, кожен може знайти щось для себе. Піти на той захід, який ближче до душі. Мінус – це людський фактор. Зазвичай після таких заходів купа сміття залишається, а комусь то все прибирати. Просто потрібно трішки бути культурнішими, я гадаю.

"Я раніше теж полюбляв такі заходи"

Михайло, 70 років

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG_20180510_110707.jpg

- Для молоді потрібні такі фестивалі, краще хай ідуть на якийсь концерт, ніж тиняються без діла і тільки те й роблять, що пʾють та дебоширять. Я раніше теж полюбляв такі заходи, але тоді музика була інша і час інший. Чув, що будуть вистави в монотеатрі, ось туди, можливо, піду.  Культурне життя міста не надто багате, а потрібно якось розвиватися. Якщо організувати все грамотно, то лише плюс для міста і для влади. Щоб нікому не заважали, а то іноді буває занадто голосно.

"Ставлюся нейтрально до усіх фестивалів"

Даша, 24 роки

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG_20180510_113852.jpg

- Я не поціновувачка такої музики, тому ставлюся нейтрально до усіх цих рок та джаз фестивалів. Але для любителів – це звісно ж плюс. Чудово було б провести рок-фест з палатками, десь за містом, на лоні природи.

"Часто такі масові гуляння закінчуються бійками"

Юлія, 17 років

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG_20180510_111957.jpg

- Завжди приємно подивитися на щось нове. Приємно, що місто розвивається в напрямку культури та мистецтва. Але часто такі масові гуляння закінчуються бійками, тому, хотілося б, щоб усі присутні поводили себе як це належить і патрульні ретельніше стежили за правопорядком. А ще щоб люди прибирали за собою сміття. Минулого року гуляла набережною після рокфестивалю, то було дуже брудно.

"Від буднів відпочивати потрібно"

Марія, 43 роки

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG-3d9901fb5d7d3c88b60199559f6ec5e0-V.jpg

- Це прекрасно, коли влада думає про дозвілля та культурний розвиток своїх мешканців. Тим паче крім гарної музики обіцяють ще й виставки декоративно-прикладного мистецтва та фуд-корти. Думаю, буде цікаво. Кожен щось винесе позитивне та пізнавальне, яскравих емоцій іноді дуже не вистачає в житті, а тут така можливість під боком. Сьогодні біля підʾїзду чула як бабусі сперечалися, що краще б транспорт нормальний зробили ніж «танцюльки» влаштовувати... Як на мене, одне іншому не в заваді. Буденних проблем і так в усіх вистачає, колись від них і відпочивати потрібно.

"Місця проведення обрані не відповідні"

Назар, 27 років

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG_20180510_113847.jpg - Така кількість фестивалів лише сприяє розвитку міста. Позитивно й те, що люди можуть відпочити, розвіятися. Але, я вважаю, що місця проведення обрані не відповідні. Наприклад, набережна – це не місце для рок-фесту. Можна було б дозволити собі зробити це за містом. Я думаю, що люди б приїздили навіть більше ніж на ту набережну. Це зацікавило б не лише хмельничан, а й та сама Вінниця, Тернопіль теж би приїхали. Взяти якийсь заміський комплекс, можливо, та ж «Дача» З таким бюджетом можна було б орендувати весь заклад. Там і територія дозволяє проводити такі дійства, і більш симпатично, і музика гучна нікому б не заважала. Можна було б хоч до ранку сидіти.  

"Давно хотіла послухати «Detach» наживо"

Настя, 17 років

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG_20180510_112011.jpg 
- В Хмельницькому часто не знаєш чим себе зайняти на вихідні. Крім кінотеатру та «стометрівки» і сходити нікуди. А такі фестивалі вносять барв у сірі будні. Якщо ще й будуть обіцяні запрошені гості, то взагалі супер. Я давно хотіла послухати «Detach» наживо.

"Краще послухати гарну музику ніж тинятися по барах"

Василь, 54 роки

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG_20180510_124110.jpg

- Звісно, і дороги треба ремонтувати і благоустрій міста влаштовувати, але на то мають бути інші кошти. А фестивалі, які відбуваються в усіх містах України, і в Хмельницькому зокрема, створені, перш за все, для молоді. Їм потрібно десь піти «потусуватися» і відпочити. Краще послухати гарну музику ніж тинятися по барах. Зараз нові тенденції в світі, молодь інша, їм потрібно якось розвиватися. Культурні заходи сприяють розширенню кругозору. Бо, як говорять в народі: «хто не має своєї культури, той немає майбутнього».

"Побільше таких фестивалів, і якісніше їх проводити"

Тетяна, 28 років

C:\Users\Користувач\Desktop\купальник\IMG_20180510_124057.jpg

- Я, мабуть, від імені молоді скажу, що треба побільше таких фестивалів, і якісніше їх проводити. Молодь має розвиватися, відвідувати побільше заходів, щоб бачила яка культура є. Могла себе спрямовувати в правильне русло, прагнути до більшого. В нас, до речі, є дуже багато талановитих музикантів, виконавців саме з Хмельниччини. Варто і їх залучати до культурного розвитку міста. Щоб ми могли пишатися своїм містом і його мешканцями.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up