17 листопада - Міжнародний день студента

17 листопада - Міжнародний день студента
  • Свято започаткували студенти із різних куточків світу, щоб проявити солідарність у спільній меті.
  • Привітайте сьогодні студентів із їхнім особливим днем.

Студентські роки... Усі, хто був студентом, згадує цей час, як один із найкращих періодів у своєму житті. Відчайдушні вчинки, здобуття нових знань, перші дорослі кроки у нове життя. Цим і не тільки може похвалитися кожен, хто пройшов цей шлях.

Сьогодні, 17 листопада, чудова нагода пригадати, що студентство - це час, який залишить чимало спогадів. Якими вони будуть, залежить від самої людини. Попри те, що це свято асоціюється із веселощами, драйвом і цікавими подіями, передісторія в нього досить сумна. 

Довідка.

Відео дня

78 років тому, коли Чехословаччина ще була під владою німців, празькі студенти вийшли на демонстрацію. Вони прагнули віддати належне своїй рідній державі з нагоди річниці її утворення. Окупантам ця ідея не сподобалася. Проти демонстрантів вивели регулярні війська. Почали сутички, внаслідок яких загинув Ян Оплетал. Він здобував медичну освіту. Похоронили хлопця 15 листопада - це стало початком нових акцій протесту. 

Уже 17 листопада 1939 року молодь, яка вийшла продемонструвати свою громадянську позицію, була арештована. Більше 1000 студентів опинилися у концентраційному таборі, 9 з яких стратили, не провівши жодного судового засідання у цій справі.

Тоді через 2 роки студенти з різних країн світу знову зібралися разом у Лондоні. Там було прийняте рішення вважати 17 листопада Міжнародним днем солідарності студентів. Залишивши офіціоз у минулому, сьогодні це свято йменують просто - День студента.

Не забудьте привітати студентів із особливим святом, яке нагадує про права і обов'язки, про віру і боротьбу за гідне майбутнє!

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up