19 лютого у Хмельницькому штурмували СБУ

19 лютого у Хмельницькому штурмували СБУ
  • У 2014 році відбувся штурм приміщення хмельницького СБУ активістами Майдану. 
  • Будівлю закидали «коктейлями Молотова».
  • В той день вигоріли два поверхи, було поранено шестеро людей. Двоє з них, Дмитро Пагор та Людмила Шеремет, померли.

19 лютого 2014 року у мирних беззбройних людей, які просили головного СБУшника вийти до них із поясненнями, почали стріляти. У перші ж хвилини стріляли з центрального входу до приміщення. Куля влучила в 71-річну Людмилу Шеремет. У важкому стані жінку забрала «швидка».

Після цього активісти перейшли до радикальних дій: з обох боків ворота СБУ підперли тролейбусами, у вікна полетіла бруківка, а потім й коктейлі Молотова. Будівля палала. 

Вночі смертельне поранення отримав 22-річний Дмитро Пагор, який разом з іншими майданівцями стояв до останнього… Через три дні, після поранення, у лікарні померла і Людмила Шеремет.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Харитонова Оля

    Начнем с того, что делали эти люди возле СБУ? Правильно - пытались захватить оружие. Неужели охранники правопорядка должны были молча за этим наблюдать? Или может быть вынести им оружие на блюдечке?  Преступники за свои беззаконные действия получили по заслугам,  а остальные должны были сидеть в тюрьме до сегодняшнего дня. Не нужно рассказывать о невинных безобидных детках. Мы видели этих "деток" в действии - обкуренные и обдолбанные  наркоманы, плюс майдановский чаечек на психотропных веществах. Рассказывают нам сказочки "Герои майдану", "Революция Гидности". Преступники и ублюдки, потерявшие человеческий облик .  \  https://www.youtube.com/watch?v=X-brIPdCqMw  \

    Харитонова Оля reply Харитонова Оля

    Башкан Михаил Формузал (из видео): ".....И нам говорят, те, которые на площади - это демократы. На самом деле это - конченные бандиты (около 10 тысяч), наемники, кочевники, готовые за деньги убивать,  насиловать стариков и детей, расстреливают автобусы, стреляют снайперскими винтовками - все делают. Эти 10 тысяч человек, они показали,  что может ожидать республику Молдова..........."
  • Любов Чуб

    Справу про злочин працвників СБУ проти беззбройних громадян досі не розкрито. Красномовний приклад того, як нинішня влада, як і тодішня,прикриває державних злочинців. Лише зміна  всієї системи влади дась можливість розкрити цей та інші злочини, скоєні проти народу тими, хто має служити цьому народові.
  • Seven Links

    Колишній начальник управління Служби безпеки у Хмельницький області Віктор Крайтор, який у лютому 2014-го року взяв на себе провину за загибель двох мітингарів біля управління, нині працює в одному з управлінь СБУ і обіймає посаду на державному підприємстві «Украерорух». https://zik.ua/news/2017/08/09/eksnachalnyk_hmelnytskogo_upravlinnya_sbu_bilya_yakogo_zastrelyly_dvoh_1147609

  • Анонім

    за що ж карати? у країні панує демократія... "мирні " протестувальники з коктейлями висловили свою думку, СБУ - свою)))). Усе по-чесному)))).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up