27 червня - Всесвітній день рибальства

27 червня - Всесвітній день рибальства

Сьогодні 32 роки поспіль відзначається свято, встановлене рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства.

Риболовля і полювання – одні з найдавніших промислів людини. Вудка була винайдена 16 тис. років тому. Рибальський гачок з'явився в бронзовому столітті.

У стародавніх єгиптян риболовля була не лише засобом добування їжі, але і розвагою, яким віддавалися представники імущих класів. Єгиптяни винайшли рибальські мережі і сачки.

Стародавні римляни шанували рибну ловлю як заняття, сприяє розвитку проникливості і здатності робити спостереження. В Середні Віки у Франції заняття рибальством регламентується кількома суворими королівськими указами. Ловити рибу дозволяється лише організованим рибальським цехам, а також священикам і аристократам. Тим самим рибальство перетворюється в заняття для обраних.

Перший трактат про рибної ловлі був виданий в Англії в 1496 році. Авторство трактату приписують дамі Джуліана Бернерс. У ньому описані різноманітні рибальські снасті, приманки, різні техніки лову.

Після Другої світової війни рибалка перетворюється в спорт, а також стає чудовим способом відпочити на природі.

Процес лову риби настільки захоплюючий, що з часом у новачків він нерідко переростає у всепоглинаючу пристрасть. Адже тільки по-справжньому зосереджені люди заради того, щоб побачити або відчути клювання риби, можуть забиратися в дуже віддалені і глухі куточки, годинами мокнути під дощем або вичахати на морозі.

В цей день у багатьох країнах проводяться змагання з рибної ловлі, різні навчальні семінари. Заходи збирають як рибалок з великим стажем, так і початківців любителів. В останні роки серед учасників рибних змагань можна все частіше побачити жінок. Безсумнівно, все більше і більше людей розуміють, що рибний лов — прекрасний засіб зміцнення духовних і фізичних сил.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Арно Дориан

    Так, пам'ятаю той день. Файно провів свято. Особливо запам'яталось моє випробування Tiro Prototype https://www.mirrybolova.com.ua/spinning-graphiteleader-tiro-prototype-gotps.html яка файно себе продемонструвала під час випробувань.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up