Розпорядження Симчишина оскаржують в суді. Активісти хочуть звільнення Романа Миколаїва

Розпорядження Симчишина оскаржують в суді. Активісти хочуть звільнення Романа Миколаїва
  • ГО “Батьківська ініціатива м. Хмельницького” вважає, що Романа Миколаїва протиправно призначили директором департаменту освіти і науки.

  • Мовляв, для керівної посади у нього не достатньо стажу.

  • Активісти звернулись до суду. Хочуть добитися звільнення.

  • Подання позову журналісту vsim.ua прокоментував міський голова Олександр Симчишин, який підписував розпорядження.

Роман Миколаїв з 1 березня 2016 року був призначений начальником управління освіти Хмельницької міськради. Із 29 грудня того ж року він працює директором департаменту освіти і науки. На нову посаду його перевели через реорганізацію управління в департамент.

Обидва розпорядження підписав міський голова Олександр Симчишин. В громадській організації «Батьківська ініціатива м. Хмельницький» вважають, що призначення Романа Миколаїва було протиправним. Аргументують це тим, що освітянин на момент початку роботи начальником управління не мав необхідного для цього стажу в 5 років. При цьому посилаються на пункт Наказу МОНмолодьспорт № 1308 від 21.11.12 року "Про затвердження Методичних рекомендацій з розроблення положення про структурний підрозділ освіти і науки, молоді та спорту місцевої державної адміністрації": 

5.2. Керівник (начальник, директор) повинен мати вищу освіту відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра або спеціаліста, стаж роботи за фахом, у державній службі, на керівних посадах не менше 5-ти років.

Відео дня
blockquote>

В адміністративному позові йдеться, що Роман Миколаїв на момент першого призначення мав стаж 1 рік і 10 місяців.

За коментарем відносно подання позову vsim.ua звернулося до міського голови Хмельницького Олександра Симчишина.

- Позовів, де міська рада є позивачем, у нас тисячі. Позовів, де міська рада є відповідачем, у нас теж сотні. А можливо й тисячі. Тому це один із позовів. Ми ніякої особливої уваги йому не надаємо. Кожен має право оскаржувати будь-яку дію, будь-яке рішення, будь-яке розпорядження. Люди вирішили, що можуть оскаржити. Нехай оскаржують. Якщо ви візьмете розпорядження, то ви побачите там погодження юридичного відділу і відділу кадрів. Це структури, які відповідають за дотримання чинного законодавства. І ми керуємося законами. Буде розгляд в суді, юрвідділ піде, відстоїть свою позицію. Все буде добре, - коментує Олександр Симчишин.

Дата і час розгляду позову ще не ввідомі. Що вирішить суд, ви зможете дізнатися, слідкуючи за оновленнями разом із vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Антибіотик

    "Сподобалась" позиція Симчишина щодо позовів. Коротше кажучи він чхати хотів на ті позови. Незалежно від того чи їх сотні, чи тисячі. Свободівці  переконані у своїй суперпрофесійності і правильності прийнятих рішень. І не лише на позови він чхати хотів. Він чхає на всіх хмельничан, окрім своїх посіпак наближених. Ще хочу звернути увагу тих, хто не знає у чому різниця між начальником управління і начальником департаменту. У начальника департамента зарплата вища. Таке собі  непомітне підняття зарплати своїм однопартійцям, друзям тощо від Симчишина. А вот щоб людям включити опалення, то керуються рекомендацією, що температура має бути не вище 8 градусів. Хоча це рекомендація і яка означає крайню межу до якої тепло ще можуть не включати. Тобто рішення місцева влада може вже прийняти, але змушує людей мерзнути, очікуючи цієї крайньої межі. У той же час піднімає зарплати своїм. А жителі Хмельницького для них ніхто. Просто масовка на Майдані, голоси на виборах
  • Оксана Ковбоша

    До чого тут взагалі Наказ МОНмолодьспорт № 1308 від 21.11.12 року "Про затвердження Методичних рекомендацій з розроблення положення про структурний підрозділ освіти і науки, молоді та спорту місцевої ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ"??

    Адже чоловік займає посаду в управлінні освіти Хмельницької МІСЬКОЇ РАДИ. Той наказ на органи місцевого самоврядування не поширюється.

    Роман Савчук reply Оксана Ковбоша

    в суді рішать до чого воно все
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up