Чоловіки-студенти, які навчаються за кордоном, можуть виїхати з України. Що для цього потрібно

Чоловіки-студенти, які навчаються за кордоном, можуть виїхати з України. Що для цього потрібно
Фото ілюстративне

Чоловіка, які є студентами іноземних вишів, таки дали дозвіл на виїзд з України. Дізнавайтеся які документи потрібно зібрати, аби поїхати на навчання. 

Цьогоріч, в умовах війни, українські кордони практично закриті для чоловіків, які бажають виїхати з України. Дискусії навколо того, яким категоріям сильної статті надавати дозвіл на виїзд та за яких умов, точаться вже не перший місяць. Разом з тим, в країні “застрягли” й студенти-чоловіки, які навчають в іноземних вишах.

З початком нового навчального року вони не змогли потрапити на навчання. На сторінці голови Підкомітету з питань вищої освіти Юлії Гришиної з приводу цього маса скарг. Чи не під кожним її дописом є подібні коментарі:

  • Відео дня
    /li>

І таких коментарів багато. Студенти почали масово скаржитися, що їх не випускають з країни. Відтак, у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що правила виїзду чоловіків-студентів, які навчаються за кордоном, але на даний час перебувають в Україні, змінили. 

Хто має право на виїзд з України

Покинути країну можуть чоловіки-студенти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формою навчання, але не змогли вчасно продовжити навчання через війну, оскільки перебували в Україні. Відтепер їм мають надавати дозвіл на виїзд. 

Які документи потрібні для виїзду

Аби виїхати на навчання за кордон, студенту чоловічої статі, який на даний момент перебуває в Україні, необхідні такі документи:

Разом з тим, під постом МВС вже зібралось чимало коментарів. Люди пишуть, що незважаючи на дозвіл, студентів-чоловіків навіть з необхідним пакетом документів всеодно не пропускають через кордон, а тим часом у більшості вишів навчання вже почалося:

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що моряки матимуть можливість перетинати кордон. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alika Sky

    Так, правда не випускають! А де візу відкрити? Практично неможливо. Студентський є електронний, його не визнають. Бо студентський білет на руки завжди видавали по приїзду в університет. Но як його взяти і показати на кордоні? Спеціально не випускають. Загалом є десь тисяч десять студентів, багато хто з окупованих і розгромленої частини України , люди що втратили все, а їх не випускають теж. В нас країна мучеників, бо де не тикнешся то всюди дурні закони і бюрократія. А за гроші можна вирішити все

keyboard_arrow_up