У школах Хмельницького відкриють групи продовженого дня

У школах Хмельницького відкриють групи продовженого дня
Фото ілюстративне

Дізнавайтеся за яких умов відкриють групи продовженого дня та яким учням надаватимуть пріоритет для зарахування до групи. 

В обласному центрі планують відкрити групи продовженого дня в навчальних закладах. Вони працюватимуть лише в школах, де навчання відбувається очно. Про таке рішення міськради повідомляє заступник мера Михайло Кривак для муніципального телеканалу “Місто”

Разом з тим, зважаючи на воєнний стан, кількість груп продовженого дня буде обмеженою. А все тому, що укриття, яке є в школі, має вмістити всіх, хто знаходиться в закладі на момент оголошення повітряної тривоги. Відтак, це роблять заради безпеки дітей, кажуть в міськраді. 

— Ми рекомендували (керівникам шкіл — авт.) гнучко підходити до планування навчальних днів для того, щоб у кожному закладі була можливість організувати хоч невелику кількість груп продовженого дня. Тому що люди працюють не до 13.00 години, люди працюють до 18.00, — зауважив Михайло Кривак.

Відео дня

Пріоритет на прийом в групу продовженого дня належатиме дітям, чиї батьки працюють у кризовій інфраструктурі, військовими, поліцейськими, надзвичайниками. Саме від них спершу прийматимуть заяви. Кількість груп та дітей в них в кожній школі залежатиме від місткості укриття в даному закладі. Разом з тим, в тих школах, де вчаться очно, працюватиме хоча б мінімальна кількість ГПД. 

— Ми націлювали всіх керівників закладів освіти — такого, щоб не було можливості організувати групи продовженого дня не повинно бути, — підсумував Кривак. 

Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу “Місто”:

До слова, на Хмельниччині дозвіл на очну форму навчання отримали 368 шкіл — це 67,4% та 384 заклади дошкільної освіти — 56,1%. Про це повідомив голова області Сергій Гамалій.

Додамо, що із 39 шкіл Хмельницького рекомендованими до навчання в очному форматі є 34 заклади. А із 54 дитячих садочків працюючих буде також лише 34. Всі інші укриття не мають. Тож вихованцям таких шкіл та садочків доведеться відвідувати заклади хіба що дистанційно.  

Нагадаємо, до освітнього процесу в умовах війни цьогоріч готувались, як ніколи. На ремонтні роботи в укриттях пішло з бюджету понад 15 мільйонів. Журналістка vsim.ua перевірила укриття у школі, описала як виглядає, чи будуть там проводити уроки і що всередині. Детальніше про це читайте в матеріалі Укриття у хмельницькій школі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анжелика Яцина

    Дітей зробили заручниками ситуації.Дистанцвйна освіта,це не тільки нижчий рівень освіти,а й погіршення здоров'я дітей - гіподинамія ,порушення зору,проблема соціалізації дітей .Третій рік порушена освіта дітей.Запрпонована ЗОШ 23 ,на другу зміну-про яку безпеку можна говорити,в вечірній час повернення без тротуарних доріжок по автомобільній дорозі з активним рухом.
  • Лілія Кирилюк

    Дайте змогу навчатися очно всім дітям.
  • Читач62

    Навіщо зробили очне навчання для учнів 3 класу в другу зміну? А що далі? Буде скоро темніти і як цим 9- річним бути? Страшно йти. Це 28 школа район Озерної? Хто до такого додумався? Побудували нову молодшу школу і знову все те саме...
  • Светлана Гасюк

    Вони і зовні подібні на гієн🤮

keyboard_arrow_up