Чому не всі школи Хмельницького закрили на карантин

Чому не всі школи Хмельницького закрили на карантин
Ілюстративне фото з сайту news.pn
  • У Хмельницькому є 39 шкіл. На карантин закрили 18.

  • Чому його не запровадили для всіх?

У місті нараховується 39 шкіл. Стільки навчальних закладів вказано на сайті міського департаменту освіти та науки. Станом на сьогодні, 27 грудня, менше половини із хмельницьких шкіл відправили на карантин.

Спочатку в міськраді прийняли рішення про 13 шкіл. Зробили це через високий рівень захворюваності на грип та ГРВІ. Навчальні заклади припинили роботу вчора, 26 грудня. Вимушені канікули для школярів триватимуть до 14 січня.

Інші вийшли на навчання в середу, 26 грудня. Коли в міськраді побачили цифри з кількістю відсутніх на навчанні,  на карантин відправили ще 5 шкіл. Для них він розпочався сьогодні, 27 грудня.

Відео дня

Як приймають рішення, чи закривати школи на карантин, журналістам vsim.ua розповів начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач. Він зазначив, що рішення про закриття навчальних закладів приймає комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Нормативні акти передбачають, що обмежувальні заходи у школах запроваджуються тоді, коли захворюваність школярів перевищує 20%. По кожному навчальному закладу рішення приймають окремо.

Додамо, що ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляв, що захворюваність на грип та ГРВІ на Хмельниччині перевищила епідемічний поріг на понад 30%. Тим часом епідпоріг у Хмельницькому перевищений на понад 43%.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up