Коли розпочнуться весняні канікули в школах Хмельницького

Коли розпочнуться весняні канікули в школах Хмельницького
Фото ілюстративне
  • Весняні канікули в школах триватимуть тиждень.

У Міністерстві освіти і науки України ще влітку 2023-го затвердили постанову щодо тривалості навчального року в закладах освіти. У ній йдеться, що освітній процес стартує 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року. 

Проте у школах Хмельницької громади навчання триватиме до 31 травня. Оскільки "освітні втрати" в навчальному процесі відсутні. Про це журналістці vsim.ua розповідали в департаменті освіти і науки Хмельницької міськради раніше.

Перед початком навчального року Міністерство освіти і науки України затвердило також орієнтовні дати початку та завершення весняних канікул: з 25 березня по 31 березня включно. Водночас графік є рекомендованим для закладів освіти. Адже структуру освітнього процесу школи визначають самостійно. 

Відео дня

Виконувач обов’язків директора департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Ольга Кшановська розповіла, що школярі хмельницьких шкіл підуть на канікули із 25 по 31 березня. За її словами, не відпочиватимуть учні лише одного навчального закладу. Мовляв, його вихованці мали довші канікули взимку. Про який саме освітній заклад йде мова - не кажуть, в цілях безпеки.

Нагадаємо - в Україні триває підготовка до вступної кампанії 2024 року. Випускники, які хочуть вступити до вишів, мають скласти НМТ — Національний мультипредметний тест. Термін здачі цього іспиту припадає на кінець навчального року. У МОН уже оголосили дати проведення НМТ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Элина

    Головне бути сильнішими та вірити у перемогу та найкраще майбутнє

keyboard_arrow_up