НМТ-2023: в Міносвіти виклали тренажер для здачі з трьох предметів

НМТ-2023: в Міносвіти виклали тренажер для здачі з трьох предметів
  • Демонстраційні варіанти можна пройти з української мови, математики та історії України. 

  • Інтерфейс цих тестів відрізняється від того, який буде на справжньому НМТ.

  • Але структура, типи завдань, тривалість виконання аналогічні вступному тесту. 

Напередодні вступної кампанії 2023 року в Міносвіти оприлюднили демонстраційні тести з трьох предметів, аналогічні тим, які мають бути на Національному мультимедійному тестуванні. Тренажер доступний із української мови, математики та історії України. 

Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде у реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю виконання демонстраційний варіант аналогічний вступному тесту. 

До прикладу тест із історії України містить 30 завдань. На їх виконання виділено 60 хвилин. Зміст завдань відповідає програмі ЗНО з історії України (розділи 6–32) та охоплює теми, що стосуються подій другої половини XVI – початку ХХІ століть.  

Відео дня

Також для тих учасників, у яких повільний інтернет або немає можливості працювати протягом 60 хвилин за комп’ютером/з планшетом/телефоном. Демонстраційний варіант тесту можна завантажити файлом. 

Як під час проходження демонстраційного тесту, так і під час реального тестування буде можливість вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді. Після завершення роботи будуть доступні результати тестування з цього предмета. 

Як пройти тестування на тренажері:

Нагадаємо, цьогоріч через безпекову ситуацію зовнішнє незалежне оцінювання не проводитимуть. Замість нього знову буде національний мультитест. Випускники здаватимуть три предмети: українську мову, математику і один предмет на вибір. Історію України цьогоріч з переліку обов’язкових предметів вилучили.

Які предмети складатимуть абітурієнти

Тест складатиметься з 3 предметів:

Третій предмет вступника може вибрати з переліку:

За кількістю тестів буде:

Для складання тесту учню буде відведено 180 хвилин.

Також випускників 11 класів звільнили від складання державної підсумкової атестації у 2023 році. Відповідний закон ухвалили у Верховній Раді сьогодні, 23 лютого. Причиною звільнення є продовження правового режиму воєнного стану, що спричинений військовою агресією рф.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up