Мультитест замість ЗНО: які предмети будуть обов'язковими в 2023 році

Мультитест замість ЗНО: які предмети будуть обов'язковими в 2023 році

Демонстраційні варіанти для кожного з блоків НМТ мають підготувати не пізніше травня. 

У четвер, 23 лютого, в парламенті ухвалили закон про проведення у 2023 році Національного мультимедійного тесту для випускників 11-х класів. Про це повідомив народний депутат Сергій Бабак.

— Парламент прийняв проект 8228-1 в другому читанні і в цілому як закон! Без змін! Українська мова і математика – обов’язкові, третій предмет – на вибір. Вітаю всіх. Тема закрита. Крапка, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, цьогоріч через безпекову ситуацію зовнішнє незалежне оцінювання не проводитимуть. Замість нього знову буде національний мультитест. Випускники здаватимуть три предмети: українську мову, математику і один предмет на вибір. Історію України цьогоріч з переліку обов’язкових предметів вилучили.

Відео дня

Які предмети складатимуть абітурієнти

Тест складатиметься з 3 предметів:

Третій предмет вступника може вибрати з переліку:

Український центр оцінювання якості освіти підготує демонстраційні варіанти кожного з блоків НМТ не пізніше травня 2023 року.

За кількістю тестів буде:

Для складання тесту учню буде відведено 180 хвилин.

Також випускників 11 класів звільнили від складання державної підсумкової атестації у 2023 році. Відповідний закон ухвалили у Верховній Раді сьогодні, 23 лютого. Причиною звільнення є продовження правового режиму воєнного стану, що спричинений військовою агресією рф.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    Які мультитести, що ці діти вчили? Як не повітряна тривога то світла немає. Є світло - інтернету немає. Є світло і інтернет - канікули.

    Це тільки щоб вчителі на репетиторстві трішки грошей здоїли.

    ROST reply ЧитачЧитачів

    Шановний, не пишіть усілякої маячні, краще щось почитайте, може так "здоїте" шмат вдячності... 😉 🤓)))

keyboard_arrow_up