“Охочих багато”. У Хмельницькому планують відкрити ще кілька садочків

“Охочих багато”. У Хмельницькому планують відкрити ще кілька садочків
  • У Департаменті освіти анонсували відкриття додаткових дитсадків.
  • У Хмельницькому закінчують моніторинг потреби всіх бажаючих.

У Хмельницькому на сьогодні працює 6 чергових садочків. Спочатку заклади відчинили для дітей, чиї батьки є працівниками критичної інфраструктури. Як виявилось, цього замало. Адже бажаючих віддати малечу в садок з кожним днем все більше. Працюючі батьки висловились “за” відкриття закладів, а в Департаменті освіти почали збирати списки всіх бажаючих. 

Як ми вже повідомляли раніше, додаткові дошкільні заклади відкриють для працюючих батьків. За умовами, мати і батько повинні бути офіційно працевлаштованими або зареєстрованими як ФОП і надати підтверджувальні документи. Таку інформацію тиждень тому почали поширювати у батьківських чатах.

Наразі стало відомо, що моніторинг охочих віддати дітей у садочок майже закінчили. Про це журналістці vsim.ua розповіла директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська. Тому, ймовірно, по місту відкриють ще щонайменше 3 садочки у кожному мікрорайоні. 

Відео дня
  • Поки ще збираємо інформацію і вивчаємо потребу. Завтра будемо вже точно бачити. Можна сказати, що охочих багато - приблизно на 3-4 заклади. Але поки ми формуємо списки", - каже Ольга Кшановська. 

Нагадаємо, раніше в Департаменті освіти повідомляли, що процедура відкриття додаткових садочків така: спочатку моніторять потребу, аби дізнатись, скільки є діток і в яких мікрорайонах. Далі облаштовують безпечні умови в закладі, а після того анонсують батькам дату відвідування садочку. Після підготовки всіх документів роботу чергового дошкільного закладу запускають. 

Тим часом у батьківських чатах вже повідомляють про те, що з 16 травня у садочках відкривають збірні групи. Тому батькам радять поквапитись і принести необхідні документи до п'ятниці, 13 травня. 


 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up