У Хмельницькому можуть запрацювати садочки: для кого та які умови

У Хмельницькому можуть запрацювати садочки: для кого та які умови
  • У батьківських чатах збирають списки бажаючих відвідувати садочки. 
  • Додаткові дошкільні заклади відкриють для працюючих батьків. 
  • У Департаменті освіти пояснили, які є умови і процедура.

Майже вся освіта з перших днів війни у Хмельницькому дистанційна. Школярі навчаються онлайн і багато батьків може працювати. От з малечею виникають труднощі, адже більшість садочків комунальної власності досі не працює.

Виявилось, що працюючі батьки самі не проти, аби дошкільні заклади відчинились. Про це ми писали у попередньому матеріалі. 

Наразі у Хмельницькому почали активно збирати дані про бажаючих віддати дітей у садочки. Такі повідомлення приходять у батьківських чатах. 

Відео дня

У повідомленні просять терміново надати інформацію, кому потрібен садок. Йдеться про батьків, якщо вони обидва офіційно працевлаштовані або мають є ФОП. А далі їх просять принести підтверджуючий документ. 

За поясненням журналіст vsim.ua звернулась до Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради. 

За словами директора Департаменту Ольги Кшановської, по місту дійсно збирають дані, аби охопити все більше бажаючих категорій батьків, які працюють. 

"Спочатку ми орієнтувались на критичну інфраструктуру. Далі розуміємо, що бізнес вийшов, приватні підприємці працюють. Ми дивимось і поступово задовольняємо потребу всіх бажаючих, моніторимо це”, - каже Ольга Кшановська і додає, що загалом процедура зараз така:

  • Спочатку ми моніторимо потребу: дивимось, яка кількість діток. Далі розглядаємо варіанти. По-перше: які це мікрорайони, по-друге: дивимось, аби ми могли забезпечити безпечні умови в закладі. Після того готуємо заклад, а вже тоді батькам анонсуємо, що певного числа ваша дитина зможе відвідувати садочок і говоримо, які потрібно документи. Також організовуємо наші установчі документи і далі запускаємо роботу чергового садочка. 

Як додають у Департаменті освіти, головна вимога: щоб батьки були офіційно працевлаштовані або зареєстровані приватним підприємцем. Для цього потрібно надати підтверджуючі документи. До слова, батьки з критичної інфраструктури записувались на відвідування садочків за аналогічною процедурою - лише за наявності відповідних документів. 

Наразі, на який термін відчинятимуть садочки - невідомо. Планується, що працюватимуть чергові заклади у травні, ймовірно і влітку, як це було у минулі роки. За словами Ольги Кшановської, все буде залежати не лише від потреб батьків, а й від ситуації на фронті.

“Будемо дивитись потребу. Від того, які будуть події на фронті, буде залежати діяльність в тилу. Не тільки садочків, а взагалі діяльність міста і громади”, - каже очільниця Департаменту. 

У Хмельницькому наразі відчинили двері 6 чергових садочків. Їх відвідують діти, чиї батьки працюють в критичній інфраструктурі. Станом на 4 квітня це 532 дитини. 


Друзі, а ви готові зараз віддати дітей в садочок? Якщо ні, то чому? Діліться своїми думками у коментарях. 

Читайте також:

У Хмельницькому розпочали набір дітей до перших класів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Маша Павловская

    Зараз можу із впевненістю сказати, що дітям-дошкільникам однозначно ПОВЕЗЛО, чим діткам 1-4 класів
  • Timur Garbar

    На...я писати у мережі??
  • Tina Batsa

    Школярі навчаються онлайн і багато батьків може працювати.(с)
    Поясніть будь ласка моєму 7річному щоб сам і вчасно підключався на уроки поки я на роботі 😆😆😆😆😆
  • Ольга Костецька

    Я не розумію, для чого цю всю інформацію "виложувати" у фейсбук🤔🤔🤔🤔🤔. Ну працюють чергові садочки,  ну планують відкрити ще, ну збирають інформацію у батьківських чатах. То плануйте і збирайте тихенько, інформуючи лише батьків. Адже заклади освіти є під прямою загрозою обстрілів (не дай Боже), скільки навчальних закладів зруйновано, в тому числі і дошкільних.

keyboard_arrow_up