Школярка із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію

Школярка із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію
  • Дівчинка навчається у 7 класі. 

  • Вона перемогла у мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка. 

Впродовж року 39 обдарованих дітей зі всієї країни отримуватимуть президентські стипендії. Всі вони є переможцями мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Серед них є й хмельничанка — Дарина Туржанська. Про це зазначено в Указі глави держави №776/2022 від 16 листопада. 

— Призначити строком на один календарний рік стипендії Президента України переможцям XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка … Туржанській Дарині — учениці 7 класу спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів № 12 міста Хмельницького, — йдеться в документі. 

Відео дня

Дарина є неодноразовою переможницею мовних та літературних конкурсів. Ще в 4 класі вони отримувала призові місця на мовному конкурсі імені Петра Яцика. А в липні 2021 року міська рада також призначила тоді ще шестикласниці персональну стипендію за перемогу в Міжнародному етапі цього ж конкурсу. Також Дарина й раніше отримувала президентську стипендію ще в 10-річному віці. 

Цьогоріч Дарина буде отримувати стипендію в розмірі 1 420 гривень. Сума стипендії зазначена в Постанові Кабміну від 2017 року. 

А ще дівчинка любить декламувати поезію. Одне із таких відео виклала Світлана Муратова на YouTube:

Нагадаємо, також семеро студентів з Хмельниччини отримають стипендії від Президента та Верховної Ради. Поіменний список дивіться за посиланням.

Ще 29 хмельничан отримають персональні стипендії за досягнення в науці та мистецтві. Хто саме, за що та в якому розмірі — переглядайте тут. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Катерина Бура

    Молодець!
  • Luda Andriychuk

    Молодчина!
  • Вікторія Обуховська

    Молодчинка! Вітаю! Так тримати 🥰
  • Оля Костюк

    Молодчинка!

keyboard_arrow_up