Семеро студентів з Хмельниччини отримають стипендії від Президента та Верховної Ради

Семеро студентів з Хмельниччини отримають стипендії від Президента та Верховної Ради

Дізнавайтеся кому саме та де вони навчаються.

Здобувачам фахової вищої та передвищої фахової освіти призначили іменні академічні стипендії від Верховної Ради на весь 2022/2023 навчальний рік. Також академстипендії призначили й від Президента України, але ці лише на І семестр поточного навчального року. Про це йдеться у відповідних наказах МОН. 

У списку стипендіатів від Верховної Ради 172 студенти. Двоє із них навчаються в хмельницьких коледжах, а один студент із Кам’янецького вишу:

Відео дня

Згідно документу іменні стипендії виплачуватимуть щомісяця за місцем навчання. Виплати здійснюватимуть з 1 вересня і до закінчення поточного навчального року.

А от у списку на президентську стипендію 254 особи. Серед них — четверо студентів Кам’янець-Подільського національного університету імені Огієнка:

Виплати президентських стипендій також проводитимуться щомісяця за місцем навчання впродовж І семестру. 

Додамо, що розмір академічної стипендії Президента України для студентів закладів вищої освіти у січні 2022 року збільшили з 2 720 до 4 400 гривень на місяць.

А розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії для студентів закладів фахової передвищої освіти збільшили з 1 250 до 1 930 гривень на місяць. Для студентів вишів — збільшили з 1 660 до 2 550 гривень на місяць. Про це йдеться детально на сайті МОН

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up