Скільки має тривати шкільний урок на “дистанційці” під час війни

Скільки має тривати шкільний урок на “дистанційці” під час війни
Фото ілюстративне
  • Оновили обовʼязковий регламент тривалості занять у режимі реального часу в умовах воєнного стану для школярів. 

  • Дізнавайтеся скільки має тривати урок для учнів 1-11 класів

Цьогоріч очне навчання в школах поєднали з дистанційкою. Все через загрозу ракетних обстрілів росіян. Відтак, звичний режим в 4-7 уроків по 45 хвилин відповідно кількості навчальних годин дещо змінили. Про це зазначають у Міністерстві охорони здоров’я. 

— Для багатьох батьків відкритим питанням залишається, наскільки правильно організований процес дистанційного навчання та скільки мають тривати уроки на дистанційці. Інформуємо, що від 9 вересня оновлено обовʼязковий регламент тривалості занять у режимі реального часу в умовах воєнного стану, — пояснюють в МОЗ. 

Скільки уроків має бути та скільки вони триватимуть

Тривалість уроків на дистанційному режимі в умовах воєнного часу така:

Відео дня

У МОЗ додають, що для учнів, які перебувають за кордоном та здобувають освіту у другу зміну, початок занять має починатись не пізніше 16.00, а для учнів 1-4 класів, які перебувають за кордоном, допускається організація занять у другу зміну. 

Нагадаємо, минулого тижня через масовані ракетні обстріли в Хмельницькій області всі садочки, школи, училища та виші перевели на тиждень на дистанційну форму навчання. Лише за 10 жовтня росіяни випустили по Україні 83 ракети.  Тож міністр освіти і науки Сергій Шкарлет звернувся до начальників ОВА та керівників закладів освіти з проханням впровадити навчання в дистанційному форматі до кінця цього тижня. Все для того, аби максимально убезпечити всіх учасників освітнього процесу. 

А який розклад у ваших дітлахів?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Татьяна Шаргун

    Можете закилати мене тапками, але краще нехай сидять на уроках, ніж в тік тоці... Ви прям хочете сказати що контролюєте дітей по часі в гаджетах? Як на мене якщо вже сидіти, то з толком. Я за те щоб у нас були діти з достойною освітою ( яка і так дається важко) але в наших дітей є хоча б можливість вчитись і вибитись в люди і не потрібно цю можливість забирати!!! Нам країну відбудовувати і потрібні дійсно спеціалісти у всіх сферах

    Ira Pavluyk reply Татьяна Шаргун

    Ольга Греськова Магалецька або взагалі не має телефону 😁,в малого мого немає і ніякої біди(8 років),домовились,що грає 15хв після тренування 3р/т.
    Мала мінімально в ньому,бо немає коли в ньому сидіти(13 років):школа,домашка,гуртки.

    Найголовніше у цьому всьому - цікавитися дітьми,їхнім життям і обов'язково духовний розвиток,вивчення слова Божого(там усе розписано,якби лише ми мали час і бажання його вивчати з дітьми,тоді і психологів не потрібно було б).

    Олюська,ти молодець😉

    Ми дорослі і маємо нести відповідальність😉

    Ольга Греськова Магалецька reply Татьяна Шаргун

    Татьяна Шаргун обмежила дітям інтернет конкретно і ніякого тік току взагалі!!!! Спочатку діти кидалися тапками у мене, зате тепер значно менше агресії по відношенню до мене і до однолітків. Результат 100% треба тільки захотіти
  • Ольга Паюк

    Та сама ситуація 6-7уроків в 5класі. Це просто жах. Очі можуть вилізти коли ще домашку робити теж у електронному підручнику. Обіцяних підручників ще немає.
  • Диана Маслюк

    В Хмельницькому урок 25хв на дистанційці але можна і більше бо вчитель мінімум 10хв чикає щоб діти приєдналися

    Віта Михальчук reply Диана Маслюк

    Ната Натаніка в нас теж з клас 5-6 уроків 45хв в перші початкові

    Лариса Масилюк reply Диана Маслюк

    Диана Маслюк , у мене 3 клас 5- 6 уроків тривалістю 40 хв)

    Ната Натаніка reply Диана Маслюк

    Диана Маслюк це де? В 4 класі 5-6 уроків тривалістю 45 хв
  • Марішка Пакос

    Маю 2 школярів у 5 та 9 класах. В обидвох уроки по 45 хвилин. Та по 6-7 уроків в день

keyboard_arrow_up