На Хмельниччині навчальні заклади йдуть на “дистанційку”, — ОДА

На Хмельниччині навчальні заклади йдуть на “дистанційку”, — ОДА
Фото ілюстративне

Дистанційний режим триватиме з 10 по 14 жовтня. 

В Хмельницькій області всі садочки, школи, училища та виші перевели на дистанційну форму навчання. Про це Суспільному повідомила  директорка Департаменту освіти та науки Хмельницької ОДА Дарія Басюк. “Дистанційка” триватиме з понеділка 10 жовтня по п’ятницю 14 жовтня. 

— Таке рішення прийняли через ракетні обстріли, зокрема і Хмельниччини. Дистанційно навчатимуться і профтехучилища, і заклади вищої освіти, також школи та садочки, — повідомила посадовиця.

Окрім того, в області заборонили проводити масові заходи, додала Дарія Басюк. Таке рішення прийняли через масові ракетні обстріли росіян. 

Відео дня

Нагадаємо, 10 жовтня впродовж п’ятигодинної повітряної тривоги рашисти випустили 83 ракети. Більшу половину — 43 з них —  збили сили ППО. Ворог обстрілював центральні частини міст та об’єкти критичної інфраструктури ракетами. 

По Хмельниччині рашисти випустили 6 ракет.  Із них 3 вдалося збити силам ППО. Їх збили в небі над Волочиською, Староушицькою та Полонською громадами.  Ще 3 ракети влучили по Хмельницькому. Вони попали в об'єкт критичної інфраструктури міста. В результаті в тергромаді не було світла та води. 

Одразу ж по закінченні тривоги міністр освіти і науки Сергій Шкарлет звернувся до начальників ОВА та керівників закладів освіти з проханням впровадити навчання в дистанційному форматі до кінця цього тижня. Таке рішення продиктоване бажанням максимально убезпечити всіх учасників освітнього процесу. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up