Старшокласників п’ятьох хмельницьких шкіл перевели на дистанційне навчання

Старшокласників п’ятьох хмельницьких шкіл перевели на дистанційне навчання
  • У 9 і 10 класах п'ятьох шкіл виявили хворих на COVID-19.
  • Школярів перевели на дистанційне навчання. 
  • Вони мають перебувати на самоізоляції не менше 14 днів.

Не минуло й тижня, як учні знову сіли за шкільні парти. Та через виявлених нових хворих школярів знову відправили на дистанційне навчання. 

Так, лише за вихідні 5-6 вересня, в освітніх закладах Хмельниччини підтвердили 18 випадків COVID-19. Серед хворих — 7 вчителів, 2 вихователі дитсадків, 5 учнів, 2 студенти, 1 бібліотекар і водій. Про це повідомив заступник голови Хмельницької обласної держадміністрації Роман Примуш. 

У класах, де були виявлені хворі, і запровадили дистанційну форму навчання. Серед них - навчальні заклади Хмельниччини та обласного центру.

Відео дня

Загалом на дистанційну форму навчання із понеділка, 7 вересня, переведено: 

  • перший клас Славутського НВК "Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів, ліцей "Успіх";
  • десятий клас Хмельницького ліцею ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради;
  • десятий клас Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27 імені Дмитра Іваха. 

Також через підтверджені випадки коронавірусу повністю зупинили навчальний процес: у Летичівському навчально-виховному комплексі №1 та в Глушковецькій гімназії Ярмолинецького району.

Станом на сьогодні, 9 вересня, в департаменті освіти та науки ХМР повідомили про переведення на дистанційне навчання учнів старших класів ще трьох шкіл. Йдеться про гімназію №2, НВК №10 та ліцей №17. У кожному з освітніх закладів на дистанційне навчання перевели учнів 9 і 10 класу. 

Загалом, шкіл у Хмельницькому, в яких виявили хворих, є 5. Це: обласний ліцей ІІ-ІІІ ступенів, школа №27, гімназія №2, НВК №10, ліцей №17. Сьогодні, 9 вересня, під час брифінгу міський голова Олександр Симчишин повідомив, що в освітніх закладах, які знаходяться у підпорядкуванні департаменту освіти та науки ХМР, виявили 6 хворих учнів і 9 вчителів. 

Під час навчання з’явилися симптоми хвороби. Що робити

Заступник директора департаменту освіти та науки ХМР Надія Балабуст розповіла журналістам vsim.ua про алгоритм дій хмельницьких шкіл у випадку виявлення нових хворих. За її словами, працівники закладу в таких випадках мають діяти відповідно до постанови №50 головного санітарного лікаря країни. 

Так, у разі виявлення симптомів респіраторної хвороби в учнів, працівники закладу мають повідомити про це батьків. Далі - надіслати екстрене повідомлення до обласного лабораторного центру про підозру на інфекційне захворювання. Також варто викликати батьків та сімейного лікаря або “швидку”. Рішення про лікування або госпіталізацію учня мають прийняти медики. Згодом працівники навчального закладу допомагають фахівцям встановили коло контактних осіб тієї людини, в якої є підозра на COVID-19. 

Якщо симптом хвороби з’явилися у вчителя - йому необхідно терміново залишити заклад і звернутися до медиків. 

У випадку позитивного тесту в працівників школи чи учнів, вони і особи, з якими контактували, відправляються на 14-денну самоізоляцію. Йдеться про клас чи групу. Відповідно такі школярі переходять на дистанційне навчання. У закладі освіти мають провести дезінфекцію та генеральне прибирання. В залежності від підтверджених випадків, директор навчального закладу може прийняти рішення про переведення на дистанційне навчання кількох класів або всієї школи.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Богдан Хмель

    В чому проблема? Ті самі вчителі самі на заочному повивчались
  • Anjela St

    Всі гуляють, погода чудова 😁, не вірю,що сидять на самоізоляції.😉.
  • Татьяна Александровна

    Так дивно, перевели на дистанційне тільки окремі класи. В Києві просто підозра на вірус у першокласниці, на самоізоляцію відправили клас, а всю школу поділили. Половина з класу ходить перший тиждень, інша половина прийде на навчання через тиждень.
  • Натали Богуцкая

    Діти часто хворіють  бессімптомно, шо не зрозуміло?. Трохи посоплівіл і все. Навіть темп. Може не бути
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up