У якому стані 2-річний хлопчик, який випав з вікна дитсадка у Хмельницькому

У якому стані 2-річний хлопчик, який випав з вікна дитсадка у Хмельницькому
  • Трагедія сталася у середу, 16 вересня.
  • 2-річного хлопчика госпіталізували до реанімації.
  • У якому стані перебуває дитина наразі?

Минулого тижня в одному з закладів дошкільної освіти дитина випала з вікна. Трапилося це в дитсадочку №26 “Кульбабка”, що на вулиці Інститутській. Інцидент стався, коли вихователька відвернулася, бо спілкувалася з батьками іншої дитини. В результаті - з відчиненого вікна випав 2-річний хлопчик. За попередньою інформацією, малюк сперся на москітну сітку. Таким чином, із 2-метрової висоти опинився на подвір’ї.

Про стан 2-річного хлопчика 

Після падіння дитину відразу доставили до медзакладу. Певний час малюк перебував у реанімації. В нього діагностували закриту черепно-мозкову травму та перелом склепіння черепа. Нейрохірург дитячої міської лікарні Ігор Бойко сьогодні, 22 вересня, повідомив журналістам vsim.ua, що малюка перевели із реанімації до палати. Наразі дитина перебуває там із мамою, яка коментувати дану подію відмовляється. Медик розповів, що стан хлопчика нині стабільний. Однак дитина потребує тривалого лікування, бо має ушкодження головного мозку. 

  • Відео дня
    /li>

Вихователька винною себе не вважає

Про те, як розгорталися події в той день, журналістам  “Суспільного” прокоментувала завідувач садочку Надія Хоптова. Вона розповіла, що під час падіння дитини вихователька на мить відвернулася. Мовляв, загалом вікна мали бути зачиненими. За її словами, відкривають їх лише тоді, коли вихованці сплять. Завідувач дитсадку розповіла, що прибігла у групу відразу, як дізналася про трагедію. Вона й викликала “швидку”.

— Вихователька мені пояснила, що у той час, як дитина випала, вона стояла в проміжку між дверима групи і дверима роздягальні, віддавала малючків батькам. Двоє батьків, які забирали діток, свідки того, що дитину ніхто не штовхав. Вихователька каже, що діти завжди були у полі її зору. Це була просто якась доля секунди. Вона відвернулася розповісти батькам про адаптацію дівчаток, і це в секунді трапилося, — розповіла Надія Хоптова. 

Завідуюча додала, що в садочку створять комісію й проведуть службове розслідування. Вихователька групи, в якій трапилася подія, продовжує працювати. Адже відсторонити чи звільнити її можуть лише за поданням слідчого або рішенням суду. 

До слова, вихователька Світлана Косинець коментувати подію журналістам відмовилася. Натомість сказала, що винною себе не вважає. 

Як відомо з сюжету “Надзвичайних новин”, про даний інцидент до поліції повідомила мама 2-річного хлопчика. За даним фактом слідчі Південно-Західного відділення поліції вже відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 137 Кримінального кодексу України (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей). Санкція цієї статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. Наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини цієї події.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (119)
  • Валентина Колісніченко

    А замки на вікна поставити  можна було  ,  гроші  батьки  здають на потреби , це ж необхідність, дитятко нехай виздоровлює
  • Алёна Левченко

    Все одно заслуговує на кримінальну відповідальність за не виконання правил безпеки.
  • Татка Бенько

    Колись, 17 років тому син зламав руку в садочку, дівчинка штовхнула. Їм теж було по 2-3 роки. Вихователі дуже переживали, що так сталось. Але я й слова несказала. Вони ж йому не навмисне руку дверима зламали. Наклали гіпс, і син спокійно далі ходив у садочок.  Оце випадковість, а відчинені вікна де маленькі діти, які як свирчки - це вже біда
  • Наталия Соломеник

    Всё бедненькие плачут, зарплата маленькая.... А смотреть за детками, забывают. Страх....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up