У Хмельницькому показали тир для школярів за 98 тисяч. Як він працює (ФОТО, ВІДЕО)

У Хмельницькому показали тир для школярів за 98 тисяч. Як він працює (ФОТО, ВІДЕО)
  • Новий тир є мультимедійним.

  • Розповідаємо та показуємо, як він працює.

У хмельницькому Палаці творчості тепер працює тренувальний тир. Його сьогодні, 22 листопада, міська влада презентувала журналістам. Тир є мультимедійним — він складається з проєктора, екрана та ноутбука. Зі зброї є автомат та два пістолети. Вони мають спеціальні приставки, які фіксують влучання у цілі, що відображаються на екрані.

Зброя за своїм виглядом відповідає бойовій. Стріляти можуть один або двоє стрільців одночасно. Розміщений тир в одному з кабінетів Палацу творчості. Користуватися ним можуть учні усіх шкіл міста за графіком. Про це під час презентації розповів міський голова Олександр Симчишин.

У тирі учні 10-11 класів, які вивчають предмет «Захист України», навчатимуться стрільбі перед тренуваннями на полігоні. Там їм вже даватимуть справжню зброю. Обладнання для тиру обійшлося міському бюджету у 98 тисяч гривень.

Відео дня

— Автомат повністю відповідає бойовій зброї, він точно такий же у вазі, він точно такий же по всіх елементах, тобто він ідентичний абсолютно і, працюючи на ньому, навчаючись нормально на ньому, бойовою зброєю буде користуватися дуже легко. Мені доводилося тренуватися на мультимедійних професійних тирах, які використовують наші військові частини в процесі підготовки, різні військові частини, але це бойові військові частини. І я скажу, що цей тир мало чим відрізняється. Тут хороші навчальні програми, хороша зброя, яка дає можливість тактичну підготовку проводити на високому рівні, — сказав під час презентації міський голова Олександр Симчишин.

Крім того, сьогодні представили й інші речі, які призначені для кабінетів захисту України шкіл Хмельницького. Це обладнання, пов’язане з тактичною медициною, першою медичною допомогою, мінно-вибуховою справою та володінням зброєю. До прикладу, є аптечки, турнікети, бандажі, ноші, муляжі ран, дефібрилятор, муляжі мін та гранат, саперні лопати, каски, протигази та захисні костюми.

На все обладнання разом із тиром витратили понад три мільйони гривень. Міський голова розповів, що купувати його планується й надалі. Крім того, вже замовили та очікують манекени для серцево-легеневої реанімації та тампонування ран. Про це під час презентації розповів головний спеціаліст відділу позашкільної освіти та виховної роботи департаменту освіти Едуард Погоржевський.

До слова, у Хмельницькому зараз тривають навчально-польові збори, у яких беруть участь учні шкіл міста:

— Ми продовжуємо через навчально-тренувальний центр наші польові збори, які тривають вже понад місяць. Загальна кількість учнів, які пройдуть ці польові збори, понад 1500. На сьогодні понад 1100 учнів вже ці збори пройшли. Попри погодні умови, вони проходять їх щодня. Там вони працюють вже з бойовою зброєю, це переважно автомат, — розповів Олександр Симчишин.

За словами міського голови, після учні такі збори хочуть провести для всіх працівників бюджетних установ, а відтак і для всіх мешканців Хмельницького, які захочуть взяти у них участь.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Наталья Заровная

    Цікаво, а коли світла немає, як цей тир буде працювати?
  • Alex Oleksandr

    в утку белю постріляти,можна?
  • Читач62

    Люди добрі майте повагу один до іншого. Майте совість. Будьте людьми.

    Читач79 reply Читач62

    А толку з цих дотепів. Симчишин слушаєт, да єст. Людина не на свому місці. Хай йде своєю партією керувати і ходити з прапорами. Але хрєн випреш. Бо дешевий піар на бидло стабільно працює у Хмельницькому.
  • Юрій Михайлович

    Картава абізяна з атаматом!))

    Читач62 reply Юрій Михайлович

    Як тобі тільки не соромно.

keyboard_arrow_up