У Хмельницькому зросте плата за садочок. Які причини

У Хмельницькому зросте плата за садочок. Які причини
Ілюстративне фото
  • Платити більше потрібно буде від січня наступного року.

Для хмельницьких батьків зросте плата за дитячий садочок. Вона складається з тарифів на харчування та додаткові освітні послуги. Зокрема, тариф на харчування на день складатиме 32 гривні для дітей до 4 років та 36 гривень для дітей від 5 років. З цих сум батькам потрібно буде платити 21,6 гривні. Решта буде компенсована з бюджету міста.

Нагадаємо, що зараз вартість харчування складає 30 гривень, з яких батьки повинні платити 18 гривень. Про це журналістам vsim.ua розповіла виконувач обов’язки директора департаменту освіти міськради Ольга Кшановська. Зростання вартості харчування пов’язане зі зростанням вартості продуктів.

Крім того, зросте також вартість додаткових освітніх послуг. Це пов’язано зі зростанням мінімальної заробітної плати, що вплинуло на тарифні розряди педагогічних працівників. Крім того, зросла вартість енергоносіїв. Підняття плати за садочок набуде чинності після 1 січня наступного року та стосуватиметься усіх закладів дошкільної освіти Хмельницької ОТГ.

Відео дня

Читайте також: У департаменті освіти розповіли, коли хмельницькі школярі підуть на зимові канікули

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Читач91

    Мені також дуже дивно що всі обурюються платою за харчування і нічого про освітні послуги, які зовсім не освітні, і не послуги. Та ще й за такі гроші.
  • Читач96

    Если бы за ребёнка нужно было платить  только в садике-без проблем, повышайте. Но ребёнка нужно ещё одевать, дома чем-то кормить, в кружки водить (они платные) и тт. д. Вот и считайте какие охеренные суммы выходят, поэтому и возмущение, зарплаты на столько не повышают
  • Вікторія Ангел

    Люди, ви зовсім «отупіли» чи то від бідності стали такі злі?! Прогодуйте дитину на 35грн./вдень (це при тому, що кожного дня є м‘ясо, випічка, молочка) Ах да, частину з цих 35грн. сплачує за вас міська рада, яка «все кладе собі в карман» … Ми вдячними повинні бути а не шукати чим «докорити» Будьте свідоміші!
  • Sigizmund Stoiko

    Ось тобі різниця між соціалістичним напрямком і ненажерливим капіталізмом 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤪🤪

keyboard_arrow_up