У школах хочуть ввести вивчення правил дорожнього руху

У школах хочуть ввести вивчення правил дорожнього руху
  • Відповідний законопроект подали до Ради, аби підвищити безпеку дорожнього руху в цілому. 
  • Долучити до процесу планують і батьків. 

У навчальних закладах хочуть запровадити ще один предмет — вивчення правил дорожнього руху. Поки все лише на стадії законопроекту, який не узгодили остаточно, повідомляє Освіта.UA.

Відомо, що Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендував Верховній Раді прийняти відповідний законопроект. Зокрема, йдеться про внесення відповідних змін до законів «Про освіту», «Про дошкільну освіту» та «Про загальну середню освіту».

У документі йдеться про те, аби діти вивчали на уроках правила дорожнього руху. Завдяки цьому в Україні хочуть підвищити безпеку дорожнього руху.

Відео дня

Вивчення ПДР пропонують запровадити шляхом доповнення шкільної програми нормою щодо обов’язковості набуття дітьми знань з безпечного дорожнього руху.

Крім того, пропонується залучити до вивчення правил дорожнього руху і батьків. Автори законопроекту наголошують, що саме батьки досить часто порушують правила дорожнього руху в присутності дітей, та своєю поведінкою спонукають їх до таких же порушень.

До слова, нині в шкільній програмі передбачено вивчення правил дорожнього руху. Проте, вивчаються лише основи та лише з позиції пішохода чи велосипедиста. Також в школах немає жодних іспитів з основ ПДР.

На вашу думку, слід вивчати ПДР в школах?

Додамо, що для школярів також можуть запровадити викладання предметів двома мовамиукраїнською та англійською. Однак, спершу оновлення стосуватиметься лише профільних предметів у старшій школі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Natalia Nikolaevna

    Нарешті! Дуже правильно!!!
  • Ирина Свировская

    Давно пора
  • Аліна Міхеєва

    І це дуже добре!!!
  • Алена Назарчук

    Колись вчили с першого класу.

keyboard_arrow_up