І українською, і англійською: старшу школу хочуть зробити білінгвальною

І українською, і англійською: старшу школу хочуть зробити білінгвальною
Фото ілюстративне
  • Викладання профільних предметів двома мовами планують запровадити для старшокласників. 

  • Йдеться саме про профільну освіту. Розповідаємо деталі. 

В Україні йде реформа середньої освіти. Одним із її напрямів є впровадження білінгвальної, тобто двомовної, освіти у курс старшої школи. Таким чином, профільний предмет можуть викладати двома мовами одночасно, так би мовити, шляхом білінгвального вивчення. Про це в ефірі телеканалу “ДОМ” повідомив Олег Єресько, генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти  МОН.

Він зазначив, що наприкінці минулого року міністр освіти і науки презентував програму великої трансформації «Освіта 4.0: український світанок». У ній йде мова про розвиток білінгвальної освіти в Україні.

— У першу чергу ми плануємо, що в старшій профільній школі обов'язковий профільний предмет буде йти шляхом білінгвального вивчення. Тобто твій обраний профіль буде вивчатися і українською, і англійською мовою безумовно, – каже Єресько.

Відео дня
Скрін із програми

В свою чергу, він запевнив, що в такому разі держава має забезпечити українських школярів належним рівнем опанування англійської мови. Більше про це дивіться у сюжеті “ДОМ”:

А ви підтримуєте зміни, аби предмет вивчався двома мовами?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Наталка Коцюба

    Все те, звичайно добре, але яким чином діти, які мають у школі 2 уроки англійської мови в тиждень, у старших класах раптом зможуть опановувати решту предметів англійською? Ще донедавна (значна частина учнів і зараз) учні вивчали англійську мову за підручниками українських авторів, яким по 15-20 років. А тут має статися диво - ці діти мають стати білінгвальними і все розуміти англійською з базових предметів! Складається враження, що в кабінетах сидять люди, які з космосу туди потрапили і геть не мають уявлення про систему освіти і реалії у школі.
  • Степан Стельмахович

    Давно пора.Зарубіжний вчений при викладанні дублює терміни кількома мовами.
  • Катерина Крищук

    А українську вже всі опанували?
  • Тетяна Чернова

    В 1960р. з'явилась нова методика вивчення іноземних мов і як результат вивчення іноземної мови з 1 класу і вивчення ряду предметів з 9кл. І що? Далеко не всі учні могли спілкуватись іноземною. Було багато причин такого результату. Так що все це казкові заяви. І рівень освіти 60-х не зрівняти з сучасною школою.

keyboard_arrow_up