У Городку побудують гуртожиток для старшокласників. На проект витралили 1,5 мільйони

У Городку побудують гуртожиток для старшокласників. На проект витралили 1,5 мільйони
Фото ілюстративне
  • На території місцевого ліцею №4 хочуть побудувати житло для школярів. 

  • У ньому житимуть учні 10-12 класів. 

  • На проект майбутньої будівлі з місцевого бюджету виділили 1,5 мільйони гривень. 

На території шкільного саду в Городку запланували побудувати гуртожиток. В ньому поселять учнів 10, 11 та 12 класів, які навчатимуться в Городоцькому ліцеї №4. Про це розповідає місцеве видання Городок.City. 

На проект гуртожитку із місцевого бюджету виділили 1,5 мільйона гривень. Незабаром виготовлятимуть проектно-кошторисну документацію на будівництво. Про це повідомила голова Городоцької громади Неоніла Андрійчук. 

— Відповідно до освітньої реформи, у 2027 році всі десятикласники нашої громади навчатимуться в одному ліцеї, відтак знадобиться приміщення для їх проживання. Тому ми вважаємо, що буде доцільно на території четвертого ліцею побудувати таке укриття, яке б у подальшому слугувало фундаментом для зведення гуртожитку. У ньому мешкатимуть учні 10, 11 та 12 класів, які навчатимуться у старшій, реформованій школі, — зазначила Неоніла Андрійчук під час засідання виконкому ще 18 жовтня.

Відео дня
Територія шкільного саду, де має бути майбутній гуртожиток. Фото Городок.City

До всього, на території Городоцького ліцею №4 зведуть надійне укриття. Воно буде цокольним поверхом майбутнього гуртожитку.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Городоцької міськради Сергій Рибак додав, це — перспектива на майбутнє. Поки ж фахівці розроблятимуть проектно-кошторисну документацію для побудови укриття та майбутнього гуртожитку.

Вартість проекту сховища становить 720 тисяч гривень. Будівництво укриття хочуть розпочати вже у 2023 році. 

До слова, нині у Городоцькій громаді є 39 закладів освіти. З них 19 — дитсадків, 18 — шкіл та ліцеїв і 2 заклади позашкільних.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила Поставська

    Правельно

keyboard_arrow_up