Учні 4 та 9 класів не складатимуть державну підсумкову атестацію в 2023 році, — Шкарлет

Учні 4 та 9 класів не складатимуть державну підсумкову атестацію в 2023 році, — Шкарлет
  • Цьогоріч, як і минулого, державної підсумкової атестації для школярів не буде. 

  • Це пов’язане з повномасштабним вторгенням рф на територію України. 

Торік, у 2022-му, в Україні через війну скасували державну підсумкову атестацію. Цьогорічні випускники 4-х та 9-х класів також не здаватимуть ДПА. Про це офіційно повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет

— 27 січня 2023 року Міністерство юстиції України повернуло заюстований наказ МОН про скасування ДПА. Таким чином, у цьому році учні 4-х і 9-х класів державну підсумкову атестацію складати не будуть, — йдеться в повідомленні. 

За його словами, для випускників 11-х класів державну підсумкову атестацію також скасують. Найближчим часом Верховна Рада має ухвалити закон про скасування ДПА і для одинадцятикласників. Після закінчення школи вони складатимуть вступні випробування у форматі НМТ.

Відео дня

Нагадаємо, цьогоріч абітурієнти знову складатимуть національний мультитест замість уже звичного ЗНО, яке було до повномасштабного вторгнення. Цьогоріч для складання НМТ обов’язковими будуть українська мова й математика, а також один предмет на вибір. Натомість історія України більше не входить до переліку обов’язкових предметів. Більше про це читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    А кого атестувати? Вони що, вчилися? То тривоги, то світла, інтернету немає...

keyboard_arrow_up