Вступ-2023: якими будуть прохідні бали мультитесту для всіх предметів

Вступ-2023: якими будуть прохідні бали мультитесту для всіх предметів
Фото ілюстративне
  • Цього року для всіх предметів мультитесту підвищили прохідні бали з усіх предметів. 

  • Щоб вступити до вишу абітурієнт має набрати не менше 10% від загальної кількості балів за виконання кожного з трьох блоків НМТ. 

  • Дізнавайтеся якими будуть прохідні бали у 2023 році. 

Через повномасштабне вторгнення рф цьогоріч вступники також здаватимуть Національний мультитест. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет на брифінгу щодо моделі вступної кампанії у 2023 році. 

Абітурієнти здаватимуть національний мультидисциплінарний тест з трьох предметів, за результатами якого відбуватиметься конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти.

Також під час цьогорічної вступної кампанії для всіх предметів мультитесту підвищать мінімальні пороги, які необхідно подолати учасникам тестування для отримання позитивного результату. Про це пише портал Osvita.ua посилаючись на брифінг МОН. 

Відео дня

Так, аби мати змогу боротися за місце в обраному виші, абітурієнт має набрати не менше 10% від загальної кількості балів за виконання кожного з трьох блоків НМТ. 

Якими будуть прохідні бали

У 2023 році учасникам тестування для отримання мінімальних 100 балів з 200 необхідно набрати:

Додамо, що в 2022 році для отримання результату за такою ж шкалою учаснику достатньо було набрати 1 тестовий бал з кожного предметного блоку НМТ.

Основне про мультитест

Нагадаємо, що НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові – українська мова, математика – та один предмет на вибір. Це може бути історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія.

На складання тесту абітурієнти матимуть 180 хвилин. Учасники НМТ можуть самі розподіляти час між блоками.

Також у МОН запланували дві сесії НМТ – 2023: основну і додаткову. Основна відбудеться у червні, додаткова – у червні-липні. 

Реєстрація на мультитест відбудеться у квітні. А вступна кампанія пройде у липні-серпні.

А ви задоволені такою моделлю проведення національного мультитесту? Діліться своїми думками у коментарях. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up