«Вчителі важливі» - триває збір історій про освітян воєнного часу

«Вчителі важливі» - триває збір історій про освітян воєнного часу
Фото зі сторінки Global Teacher Prize Ukraine
  • Ініціатор збору – Global Teacher Prize Ukraine.

  • Документує історію освітнього фронту – ГС «Освіторія», що є засновницею премії.

 

Щорічна національна премія Global Teacher Prize Ukraine змінює традиційний формат

Цьогоріч не визначатимуть фіналістів і фіналісток, як раніше. Натомість – збиратимуть та розповідатимуть історії про вчителів воєнного часу, які попри все залишаються агентами змін.  

«Ворог руйнує школи, але йому не до снаги знищити сутність української освіти. Вона продовжує існувати за межами фізичних стін завдяки вчителям, які стали героями освітнього фронту. Хтось пішов виборювати майбутнє країни на передовій, інші - проводять уроки у бомбосховищах. Кожен вчитель під час війни зробив вагомий внесок, аби українські діти продовжували навчання та розвиток. Вчителі важливі. Попри все!», - наголошують організатори.

Відео дня

Номінувати вчителя на премію, розповівши його історію, може кожен. Для цього слід просто надіслати її на сайт премії Global Teacher Prize Ukraine 

Збір історій триватиме до 21 вересня. Підсумком стане презентація проєкту в телевізійному форматі на День вчителя.

Прочитати відібрані історії можна буде на сайті Global Teacher Prize Ukraine, сторінці премії у соціальних мережах, osvitoria.media, а також на майданчиках інформаційних партнерів.

Нагадаємо, Global Teacher Prize Ukraine - щорічна національна премія для вчителів-агентів освітянських змін. Мета - відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Заснована в 2017-му  ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

У 2018-му фіналісткою премії стала вчителька української мови та зарубіжної літератури Кам’янець-Подільської ЗОШ №17 Наталія Рудніцька, а в 2017-му - вчителька математики Хмельницької гімназії №1 ім. Володимира Красицького Оксана Ратушняк.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up