В одній з громад на Хмельниччині навчальний рік розпочнеться дистанційно

В одній з громад на Хмельниччині навчальний рік розпочнеться дистанційно

Таке рішення, кажуть, прийняли в міськраді через численні прохання батьків. 

 Навчальний рік у школах Волочиської громади розпочнеться дистанційно. Таке рішення прийняли на засіданні місцевого виконкому. Перед цим на сторінці міськради провели обговорення серед батьків. Ті мали змогу висловитися якому формату навчання з 1 вересня надають перевагу. 

 

Відео дня

Відтак, більшість наполягала на дистанційному навчанні. Хоч були й такі, що переконували в необхідності навчатися очно й надавали переконливі аргументи. Тож навчальний 2022/2023 рік вирішили таки розпочати дистанційно. 

В міській раді зазначають, що укриття в громаді облаштовані в 70% шкіл. Тож в таких закладах розглядають можливість організувати синхронну форму навчання. Така форма передбачає проведення паралельно очного навчання (для дітей, чиї батьки віддають перевагу навчанню вживу) та онлайн (для дітей, чиї батьки проти очного навчання).

— Головний пріоритет наступного навчального року – це безпека дітей. Дослухаючись до думки та позиції батьків, ми зі свого боку готові забезпечувати різні формати навчання», — зазначають у Волочиській міськраді.

Також додали, що спеціально створена комісія обстежила сховища в усіх закладах на відповідність безпековим вимогам. Відповідно до заключень комісії, відібрали школи, в яких можна організовувати синхронну форму навчання. Серед них:

Водночас, у Волочиській міськраді звертають увагу й на те, що з червня у громаді працюють дитячі садочки. Вихователі з дошкільнятами під час кожної повітряної тривоги спускаються в сховища. Алгоритм дій вже відпрацювали, паніки немає і навіть маленькі дітки за кілька разів адаптуються і знають, що їм робити.

Нагадаємо, більшість хмельницьких батьків також за дистанційну форму навчання. Але є й ті, хто краще віддав би дитя до школи. Так, кажуть, точно будуть впевнені, що дитина вчиться, а не швендяє по місту, до того ж перебуває в укритті, адже “вдома його немає”. Що думають про початок навчання в Хмельницькому батьки читайте в матеріалі Віддавати в школу або вчитися вдома? Що думають хмельницькі батьки

Крім того, понад третина шкіл Хмельниччини буде працювати дистанційно. Причина — відсутні сховища. За дистанційкою працюватимуть 198 із 579 шкіл. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Опитування

А ви за очне чи дистанційне навчання під час війни?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up