Відкрили нове крило ліцею №17. Як воно виглядає (ФОТО, ВІДЕО)

Відкрили нове крило ліцею №17. Як воно виглядає (ФОТО, ВІДЕО)
  • До початкової школи навчального закладу добудували спортзал та класи.

  • Витратили на це 23 мільйони гривень.

  • Розповідаємо та показуємо, що всередині.

У Хмельницькому завершили будівництво нового крила ліцею №17, який розташований у центрі міста. Фактично діти в ньому розпочали навчання 1 вересня, однак презентацію провели сьогодні, 6 вересня. Як і зазвичай, на захід прийшли міський голова, чиновники та депутати.

Як тривало будівництво

Від самого початку для ліцею №17 планували будувати спортивну залу. Проблема полягала в тому, що у молодшої школи закладу такої зали не було взагалі. Учні 1-х — 4-х класів у літній період користувалися спортивним майданчиком, а взимку — спортзалом старшої школи. Про це розповів міський голова Олександр Симчишин.

Однак під час підготовки проєктно-кошторисної документації вирішили будувати нове крило. Разом зі спортивною залою запланували також інші приміщення для школярів.

Відео дня

Станом на 2018 рік на місці крила була прибудова. Вона не використовувалася та перебувала у незадовільному стані. Про це розповів заступник директора приватного підприємства «Будремпроект-Стандарт» Артем Мацьков.

Саме ця компанія виграла тендер на будівництво крила. У системі «Prozorro» наявна інформація щодо двох закупівель за цим об’єктом:

Що встигли зробити

Наразі завершені роботи за першою чергою об’єкту. Витратили на це 23 мільйони гривень. Крило має два поверхи, і більшу частину першого займає спортивна зала. Крім того, є господарські приміщення, роздягальні, туалети, два комп’ютерних класи та сім навчальних кабінетів. Про це розповів Олександр Симчишин.

На наш погляд, варто окремо відзначити незвичайне як для хмельницьких шкіл технічне рішення щодо доступності. У новому крилі є сходи, обладнані підіймачем для людей на інвалідних візках. Це платформа, яка підіймається вгору та опускається вниз. Як це працює, можна побачити на відео.

За словами Артема Мацькова, у підвалі облаштували технічні приміщення, зокрема щитову. Основним входом є переходи від старої частини будівлі на обох поверхах, є також чорний хід від спортзали назовні. Переходи між поверхами в межах нового крила відсутні.

Як розповів Олександр Симчишин, у новому крилі вже навчаються 220 дітей 1-х — 4-х класів. Оскільки всі вони працюють за програмою «Нова українська школа», крило забезпечене необхідними меблями, обладнанням та навчальними матеріалами.

Що робитимуть наступного року

— Для нас на наступний рік залишиться друга черга. Вона буде стосуватися наявного приміщення початкової школи, яку ми маємо утеплити, бо там ми зробили дах. На вулиці, а територія це дозволяє, маємо побудувати спортивний майданчик. Це буде спортивний майданчик для всього ліцею №17, багатофункціональний для занять різними видами спорту, такий, які ми будуємо у всіх інших навчальних закладах, — розповів міський голова.

За словами Олександра Симчишина, в старій частині корпусу потрібно укріпити віконні прорізи. Утеплення робитимуть мінеральною ватою задля вищої енергоефективності. Крім того, оновлять фасад старої частини корпусу, аби вона відповідала оформленню нового крила.

Які плани щодо інших навчальних закладів

Міський голова також розповів про плани щодо будівництва нових навчальних закладів та добудови наявних:

— Ми наразі продовжуємо добудовувати корпус школи №8, наступного року плануємо завершувати, і дуже хорошими темпами наразі будується школа на Залізняка, 32. Там вже облаштований стадіон, частина благоустрою, ми на жовтень розраховуємо завершити об’єкт повністю і в листопаді будемо його відкривати. Це буде найбільша, найсучасніша школа на Хмельниччині, я думаю, що вона всіх здивує в позитивному плані. Крім того, ми вже маємо переможця по всеукраїнському конкурсу на будівництво ліцею, і наступного року плануємо розпочинати ліцей ще на 1440 учнів на вулиці Січових стрільців, — зазначив Олександр Симчишин.

Спортивна зала

Підіймач для людей з інвалідністю

Читайте також: На Виставці відкрили нове крило НВО №1. Як воно виглядає і що там є (ФОТО, ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up