10 травня – яке сьогодні свято, іменини та чого не слід робити

10 травня – яке сьогодні свято, іменини та чого не слід робити
pixabay
  • Чим особливий цей день, які традиції та прикмети пов'язані з ним, читайте далі.

За церковним календарем 10 травня вшановують пам'ять апостола і священномученика Симеона. У народному календарі ця дата отримала назви: Семен-день, Семен ранопашець.

Наші предки вважали, що у цей день не можна підбирати тварин, особливо котів та пташок, адже це може принести нещастя. 

10 травня іменини відзначають:

Відео дня
  •  Георгій, Семен, Єгор, Іван, Микола, Павло, Петро, Сергій, Анастасія, Марія. Не забудьте привітати рідних та знайомих з Днем ангела!

 Прикмети:

  • Хмари швидко по небу біжать – треба чекати тривалої негоди.
  • Сильний дощ 10 травня – до врожаю жита.
  • Кричить сова –  похолодає.
  • Вранці трава суха – ввечері треба чекати дощу.
  • Увечері з’явився туман – скоро настане потепління.
  • Опівдні на небі з’явилися купчасті хмари, які зникають до вечора – найближчим часом можливі заморозки.

Державні та міжнародні свята:

У другу неділю травня відзначають День матері.

Читайте також:

Магнітні бурі у травні: коли їх чекати та як вберегти здоров'я

Хто стане щасливчиком, а хто лузером місяця: гороскоп на травень

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up