12 липня - Петра і Павла: що заборонено робити у це свято

12 липня - Петра і Павла: що заборонено робити у це свято
Фото: beyond.ua
  • Сьогодні, 12 липня, православні відзначають одне з найбільших літніх свят - день апостолів Петра і Павла.
  • Які традиції пов'язані із святом, як дізнатися своє майбутнє у цей день та що можна і чого не варто робити сьогодні – читайте далі.

12 липня православні віряни відзначають День святих апостолів Петра і Павла. Як сказано у святому письмі, ці двоє проповідників померли в один день: Петра розіп’яли, а Павлові відтяли голову. Смертну кару вони понесли за відданість християнській вірі.

Слід зауважити, що це свято поєднало у собі релігійне та язичницьке начала. Тож, не дивно, що воно багате на традиції.

Що не можна робити у цей день:

  • 12 липня закінчився Петрів піст. Проте, алкоголь, окрім вина, вживати у цей день не варто. Гучні застілля у свято також не доречні.
  • Хоча немає чіткої заборони щодо відмови від сексу у церковні свята та все ж у цей день рекомендують утриматися від інтимної близькості.
  • Виконувати важку домашню роботу у цей день не слід. Не варто сьогодні також вишивати, в'язати, прати чи прибирати. Земельні роботи теж під забороною. Можна робити лише найнеобхідніші справи, наприклад, приготувати їжу.
  • У цей день, як і в будь-яке церковне свято варто відкинути негативні емоції, не сваритися, не пліткувати тощо. Однак, цей день хороша нагода попросити вибачення і вибачити іншим.
  • Вважають, що у цей день влаштувати весілля не варто, адже життя подружжя тоді не буде щасливим.

А от усі неодружені дівчата у свято Петра і Павла мають можливість дізнатися, яким буде їхній майбутній чоловік. Для цього влаштовують ворожіння: необхідно зібрати 12 трав із 12 полів, покласти їх під подушку та промовити особливу говірку. Після цього, вам присниться майбутній чоловік. Тож, якщо вірите у правдивість такого ворожіння, саме час спробувати.

Відео дня

Що можна робити в день Петра і Павла:

  • Оскільки це велике церковне свято, то всім вірянам слід сходити на богослужіння.
  • Вдома чи в церкві обов'язково читають молитву до апостолів та просять захисту у святих.
  • Сьогодні слід привітати з днем ​​ангела всіх знайомих з ім'ям Петро і Павло.

Кажуть, якщо у цей день дощ – врожай буде хороший. А ось спека на Петра вказує на морозний січень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Olga Matsyuk

    Казки) кажуть....а хто каже?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up