12 липня відзначаємо Петра і Павла: прикмети та заборони цього дня

12 липня відзначаємо Петра і Павла: прикмети та заборони цього дня

Дізнавайтеся хто такі були Петро та Павло, чого не можна робити цього дня, які є прикмети та що ще святкують у світі 12 липня. 

12 липня відзначаємо релігійне свято. Проте, не всі знають історію святих Петра та Павла. Ким вони були та як стали святими апостолами?

Що відомо про святих Петра і Павла

Під час народження апостола Петра назвали Симон. Народився він у простій бідній сім'ї, був рибалкою. Одного разу його брат Андрій познайомив Симона з Ісусом Христом, який відразу нарік того "Петром", що означає "скеля". Саме апостол Петро став не лише учасником багатьох подій, які сталися з Сином Божим, але й його наступником. Петро був разом зі своїм учителем в Гетсиманському саду, навіть відрікався від Ісуса, але отримав прощення. Після воскресіння Христа апостол подорожував світом та розповідав про цю подію людям.

Апостол Павло отримав під час народження ім'я Савл. Він був знатного походження та відрізнявся нешанобливим ставленням до християн. Одного разу до нього з'явився Спаситель та запитав, чому Савл так ревно жене від себе Христа. Після цього дива язичник відразу прийняв таїнство хрещення та навіть став одним з найвідданіших учнів Ісуса. Під час хрещення він отримав нове ім'я - Павло.

Відео дня

В народі свято Петра і Павла вважалося початком сезону весіль. А ще вірили - люди, які побралися у період від 12 липня до 5 серпня будуть жити довго та щасливо зі своєї другою половинкою. Також серед наших предків була популярна приказка: "Петро і Павло час збавив". Адже тепер дні стають коротшими, а ночі довшими. У чоловіків від цього періоду починається сезон рибалок. Але щоб отримати хороший улов не забудьте помолитися апостолам.

Що не можна робити на Петра та Павла

Прикмети свята

Національні свята 12 липня

Національні свята є невід'ємною частиною культури будь-якого народу планети. Це свята нації, які найчастіше пов'язані зі становленням держави та її суверенітету. Національні свята різних країн, які відзначають 12 липня:

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up