Грози чи спека: погода на тиждень у Хмельницькому

Грози чи спека: погода на тиждень у Хмельницькому
Фото ілюстративне

Дізнавайтесь коли буде найтепліше, а коли слід брати з собою парасольку. 

Новий тиждень розпочнеться в Україні прохолодою. Про це пише синоптик Наталка Діденко

На Півдні та Сході від завтра, 11 липня, нарешті послабне спека. Температура повітря впродовж дня коливатиметься в межах +26+29 градусів. На решті території України передбачається протягом дня +21+26 градусів, у західних областях +18+22 градуси.

Дощі з грозами пройдуть на Сході, в західних областях, на Сумщині, у Дніпрі з районами. У північній частині, у Центрі, та на Півдні України періодичні дощі чергуватимуться із проясненнями. 

Відео дня

Вітер при грозах може бути рвучким. У другій половині наступного тижня температура повітря почне знову підвищуватися.

Якою буде погода впродовж тижня на Хмельниччині?

У понеділок, 11 липня, температура повітря коливатиметься від +10+12 вночі до +19+21 вдень. Вітер західний, 5-10 метрів за секунду. Ясною погодою нас цей день не порадує — хмари у Хмельницькому закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Вранішній дрібний дощ поступово перейде у дощ із грозою, який ввечері зміниться дощем.

У вівторок, 12 липня, ясна погода буде триматися у Хмельницькому впевнено, вдень можлива недовга хмарність. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися. Вітер західний, 5-10 метрів за секунду. Температура повітря прогріється до +10+12 вночі та +19+21 вдень.

В середу, 13 липня,  з ранку до самого вечора у Хмельницькому небо буде вкрите хмарами. Дрібний дощ йтиме весь день, а до вечора може стати сильнішим. Температура повітря +12+14 вночі та +22+24 вдень. Пориви вітру до 5-10 метрів за секунду.

У четвер, 14 липня, хмари, що вкривали небо вранці, вдень зникнуть, і до самого вечора вони вже не з'являться. Без опадів. Температура +12+14 вночі та +27+29 вдень. Вітер північно-західний, 5-10 метрів за секунду.

У п’ятницю, 15 липня,  весь день у Хмельницькому обіцяє бути похмурим, у другій половині дня небо проясниться та незабаром знову сховається за хмарами. Без опадів. Температура повітря: +13+18 вночі та +20+22 вдень. Вітер північно-західний, 3-5 метрів за секунду.

На вихідні, 16-17 липня, буде тепло. Стовпчики термометра піднімуться до +13+19 вночі та +20+24 вдень. У суботу вдень у Хмельницькому на небі з'являться хмари, які ввечері повинні розсіятися. В неділю ранок та вечір у Хмельницькому будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів на вікенд.

*за даними Українського гідрометцентру та сайту sinoptik.ua.

Читайте також: Як пережити літню спеку: 8 корисних порад

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up