14 вересня — День ангела в Тетяни

14 вересня — День ангела в Тетяни
  • Не забудьте привітати своїх знайомих і близьких.

Сьогодні вітають з іменинами жінок з іменем Таня. Саме у цей день їхній ангел-охоронець як ніколи уважний до них.

Що відомо про це ім'я? Воно походить з давньогрецької та означає "засновниця", "упорядниця".

Який характер у володарок імені? Тані схильні до частих змін настрою. Стороння думка їх не цікавить, адже зазвичай ці жінки досить егоїстичні.

Відео дня

Таня часто ставить собі високі цілі, однак зазнає невдач у їх досягненні. Але депресувати вона не звикла. Вона сповнена енергії.

Також 14 вересня іменини відзначають: Семен, Наталя і Марфуша.

14 вересня – день Симеона-Стовпника

14 вересня преподобного Симеона Стовпника і його матері Марфи, а також початок індикту – церковного новоліття або  нового року. Колись наші пращури початок нового року відзначали навесні, але прийняття християнства змусило порушити традицію – перенести початок нового року на осінь, як то було у Візантії. До речі, за церковним календарем сьогодні розпочався 7 524 рік «від створення Світу». 

Традиції та звичаї на 14 вересня 

Необхідно було обов’язково прибрати всі ярі до дня Семена літопроводця, оскільки в іншому випадку посіви могли загинути через велику кількість опадів і сильних вітрів. Казали, що на Семена зерна з колосків випадають. Хліб після Семена вже не сіяли. Орати можна було тільки до полудня. Відомо також, що на Семена намагалися пускати худобу в поля. Багато роботи було у господинь, яким було потрібно якнайскоріше законсервувати огірки. Рекомендувалося також закінчити всі справи і провести всі угоди саме до 14 вересня, оскільки після цього терміну всі підприємства будуть невдалими, згідно з прикметами.

Хлопчиків, яким виповнилося 4 роки в цьому році, садили на коней і катали на них – так відзначали їх вступ у доросле життя. Також дітей стригли саме 14 вересня.

Мисливці притравлювали зайців 14 вересня, і вважалося, що полювання в цей день буде дуже вдалим. 14 вересня проводили різні обряди, які допомагали позбутися мух, тарганів та інших неприємних комах.

Народні прикмети на 14 вересня

  • На Семена ясно – осінь буде погожою і теплою.
  • На Семенів день вітер із півдня – буде зима тепла.
  • Якщо гуси відлітають на Семена – чекай ранньої зими.
  • На Семена багато павутини – осінь буде довга та ясна.
  • День на Семена був з болотом – осінь буде дощова; ясним – осінь буде з доброю погодою.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Гузік

    14 вересня іменини відзначають власники таких імен: Аіфал, Амоній, Ангел, Гермоген, Еванфія, Еводію, Ісус, Калліста, Маргарита, Марфа, Мелетій, Семен. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!
  • Сергей Волощик

    Значение имени Татьяна: «Устроительница, учредительница»

    Татьяна с детства многосторонняя и интересная девочка. У нее всегда много увлечений, из которых она не может выбрать самое любимое. Она не пропускает ни одного школьного мероприятия, часто участвует в них сама. В отношениях с людьми Таня не лишена принципиальности. Также она довольно артистичная натура. Эмоционально реагирует буквально на все. Если в неподходящий момент сообщить ей хорошую или плохую новость, она на эмоциях может совершить много глупостей. Также Татьяна по своей натуре лидер во всем. Если поймет, что кто-то не согласен с тем, что она главная, то разорвет отношения с этим человеком. Она часто бросается в крайности и ставит людям рамки и жесткие условия, с которыми мало кто соглашается. Но те, кто остался согласен, станут ее друзьями на долгое время.

    В мужья Татьяна выбирает сильного мужчину. Однако в браке пытается его подавить и показать свою властность. Поэтому ее брак распадается. Она еще долго недоумевает, почему все складывается именно так. Ответ заключается в том, что часто она сама не знает, чего хочет от семейной жизни.

    Другие формы имени Татьяна: Таня, Танечка, Танчита, Тано, Танюся, Танюсик, Танюта, Танита, Танюшка, Тата

    Именины: 25 января, 23 февраля, 14 марта, 3 апреля, 17 мая, 23 июня, 21 июля, 18 августа, 3 сентября
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up