25 грудня відзначають Різдво Христове. Світлини з передової та вітання для хмельничан

25 грудня відзначають Різдво Христове. Світлини з передової та вітання для хмельничан
Фото зі сторінки 10-ої гірсько-штурмової бригади
  • Віряни ПЦУ та католики відзначають святкують одне із найбільших християнських свят. 

  • Військові поділились фотосетом з фронту, а посадовці привітали жителів міста та області.

Із 1 вересня 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар. За новим календарем всі релігійні дати змістилися на 13 днів назад. Відтак, грудень став багатим на церковні свята, серед яких найурочистіше – Різдво Христове.

Різдво — це одне з 12-ти найбільших християнських свят. Раніше православні відзначали його 7 січня. Цього року воно припало на понеділок, 25 грудня. Додамо, що навколо святкування Різдва тривали суперечки. Але через війну кількість тих, хто відзначає його в грудні, зросла. До того ж дата Різдва тепер збігається як для вірян ПЦУ, так і для католиків. 

Це вже друге Різдво, яке українці відзначають під час повномасштабного вторгнення. Тож не всі родини можуть зібратися разом за одним столом, а чимало військових провели Святвечір у окопах та бліндажах. Так, бійці 10 гірсько-штурмової бригади, до якої входить чимало хмельничан, створили зворушливу фотосесію, яка демонструє незламність українців навіть у такі часи.

Відео дня

Цього дня в Україні мав би бути офіційний вихідний. Однак, через повномасштабне вторгнення його скасували. Вперше Різдво у хмельничан — звичайний робочий день. Варто зазначити, що у приватних компаніях роботодавець може встановлювати вихідні на власний розсуд.

Сьогодні усі різдвяні вітання просякнуті присмаком війни. Зі святом мешканців Хмельниччини привітали:

  • міський голова Хмельницького Олександр Симчишин

Додамо, що частина хмельничан святкуватиме Різдво Христове 7 січня. Дехто відзначатиме його в обидва дні. А хтось не святкуватиме взагалі. Такими є результати опитування читачів телеграм-каналу “Новини Хмельницький Vsim.ua”, яке ми провели 24 грудня:

Опитування

А коли ви святкуєте Різдво Христове?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Жанна

    А що на фото,окрім стомленого війною героя? Про що тут? Яке дійство?
  • Mariy

    Доброго дня.хочу попросити про допомогу , намагаюсь  з дитиною виїхати з окупації потрапили під сильні обстріли. Машина зламалась. Стоїм.мені потрібно викликати авто щоб допомогли. Якщо може хтось позичити 200 чи 300 грн. Я поверну як виберусь. Вибачте якщо щось. Дякую велике🙏🙏 повірьте не обманюю все зло повертається я знаю. дитиною страшно дуже . Нічого не можу зробити. В дитини істерика не можу заспокоїти На чужих грошах щастя не буде. Господь все бачить. Зрозумійте правильно зараз безвихідність. Мені дуже соромно перед вами.
  • Таня

    З різдво Вас наші дорогі.

keyboard_arrow_up