4 грудня - Введення в храм Пресвятої Богородиці: чого не можна робити в це свято

4 грудня - Введення в храм Пресвятої Богородиці: чого не можна робити в це свято
news.church.ua
  • Сьогодні православні та греко-католики відзначають одне з найбільших церковних свят, яке ще називають Третя Пречиста.
  • У цей день не працюють, нічого не позичають та стараються не злитися.
  • Чого ще не слід робити у цей день та які традиції пов'язані з ним, читайте далі.

4 грудня відзначається одне з великих церковних свят – Введення в храм Пресвятої Богородиці. Також воно має ще й іншу назву – Третя Пречиста.

Його вважають одним із 12-ти найважливіших для християн. На честь цього свята освячують християнські храми. Їх називають Введенські.

Наші предки особливу роль відвели самому слову "введення". Вважали, що воно стосується не тільки Богородиці, а й означало "вступ", "початок". В народі кажуть:

Відео дня

"Введення прийшло – зиму привело".

Традиції свята. У цей день віряни обов'язково ходять до церкви. У цей день прийнято молитися за Боже благословення для дітей. Бездітні пари просять про дарування потомства. Вагітні моляться Богородиці про вдалі пологи.

Також у це свято людині, яка тримає Різдвяний піст дозволяються невеликі послаблення - можна їсти рибу.

Чого не можна робити в це свято:

- укладати церковний шлюб;

- шити, прибирати, прати;

- ображатися, злитися, сваритися;

Існує така традиція: хто перший вранці 4 грудня прийде у хату, той буде першим "полазником". Вірили, що ця людина приносить у дім добро чи лихо на наступний рік. Якщо першим увійде гарний молодик з грошима, то добрий знак - весь рік всі будуть здорові та багаті. Якщо ж увійде старий чи хворий - в сім'ї будуть злидні й хвороби. Найгірше ж, як зайде першою до хати стара жінка - це віщує нещастя.

У цей день нічого не позичають. Кажуть, що так нічого доброго не буде.

Також на Введення дівчата молилися про заміжжя. Казали: "Введення Пресвятої Богородиці, відведи мене в той будинок, в якому вік жити".

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:29 На Хмельниччину “на щиті” повернулися шість військових: хто вони 19:38 У Хмельницькому через замкнення електромережі загорілось підприємство (ФОТО, ВІДЕО) 18:55 На півночі Хмельниччини зацвіла рідкісна рослина (ФОТО) 18:12 На Хмельниччині є 3,5 тисячі безробітних. Які для них є вакансії? Від читача 13:40 Уряд врегулював питання оплати за оренду державного та комунального майна 17:40 Хмельничан запитають про проблеми в громаді: коли та як пройде опитування photo_camera 17:09 Трьох дітей визволяли рятувальники із зачинених квартир на Хмельниччині 16:35 Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок play_circle_filled 16:11 Попереду вихідні: якою буде погода 11-12 травня на Хмельниччині 16:04 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (новини компаній) 15:42 Хмельниччина лідирує за посівними площами цукрових буряків 15:01 Під час прощання присвоїли звання полковника: загинув Олександр Ровенчук з Хмельниччини 14:28 50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК 13:51 На Хмельниччині військовий самовільно залишив частину: як його покарали 13:18 Зарплата до 33 тисяч: у Хмельницькому оновили перелік вакансій 12:35 У неділю запустять додаткові автобуси до кладовищ Хмельницького 11:39 У Хмельницькому горіла квартира. Від опіків померла дитина photo_camera 11:15 Скільки і як часто хмельничани донатять на армію: відеоопитування play_circle_filled 10:36 Вбивство у Хмельницькому районі: затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого 10:02 «П’яна вечірка» з дівчатами: організатора з Хмельницького району випустили з-під варти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up