4 серпня відзначають Марії Магдалини: що категорично не можна робити цього дня

4 серпня відзначають Марії Магдалини: що категорично не можна робити цього дня

Цього дня прийнято молитися святій, яка допоможе у всіх справах і направить душу праведний шлях, позбавить від усіх спокус. Що ще не можна робити цього дня та які традиції існують?

Сьогодні православні християни святкують церковне свято 4 серпня — день пам'яті рівноапостольної мироносиці Марії Магдалини. Розповідаємо які традиції створили наші предки і що треба робити цієї дати.

Хто така Марія Магдалина?

Народилася свята рівноапостольна Марія в невеликому містечку Магдала, що розташовувалося на березі Генісаретського озера (Галілея, північна частина Святої Землі). Вона була одержима сімома бісами. Коли Спаситель вигнав нечисть з її тіла, стала вірною ученицею та послідовницею Ісуса Христа, всюди слідуючи за ним. Де б вони не зупинялися, Марія Магдалина проявляла особливу турботу про Божого Сина. Коли його розіп'яли на хресті, вона стояла поруч із пречистою Дівою Марією, розділяючи її горе та страждання.

Відео дня

На ранок Великодня Марія Магдалина прийшла з іншими дружинами-мироносицями до гробниці Спасителя. Та печера була порожньою. Саме вірна послідовниця першою побачила воскреслого Ісуса Христа та отримала від нього прохання розповісти про це чудо всім його учням. Церква визнала Марію Магдалину рівноапостольною, адже саме вона була першою благовісницею Христового воскресіння.

Свята Марія Магдалина здавна вважається покровителькою проповідників, місіонерів, соціальних працівників та вчителів. Її просять про віру, смиренність, сміливість, добродіяння, допомогу під час гонінь. А ще звертаються до Марії Магдалини тоді, коли потрібно вигнати з людини бісів чи позбутися блудної пристрасті.

Що не можна робити на Марії Магдалини

Основні заборони цього дня стосуються жінок, оскільки Магдалина є уособленням учениць Христа.

Прикмети Дня святої Марії Магдалини

Молитва до Марії Магдалини

Цього дня кожна жінка має проказати цю молитву на свято рівноапостольної Марії Магдалини:

Рівноапостольна, свята дружина-мироносиця Марія Магдалина, ти теплотою своєї любові до Христу потоптала всі злі підступи, здобула безцінний дар любові Спасителя і досягла Царства Небесного. Заради цього схиляюся перед тобою і з скрушеним серцем і умиленною душею волаю до тобі, я (ім’я). 

Преподобна учениця Христа Марія! Благав він Христа, що полюбив тебе і гаряче улюбленого тобою, благословити мене силою залишити гріхи мої, зміцнити благодаттю сміливо і бадьоро йти шляхи святих заповідей. Богу Отцю, Сину і Святому Духу у віки вічні. Амінь!

Кіно про Марію Магдалину

До слова, американський режисер Гарт Девіс зняв біблійний драматичний фільмМарія Магдалина” за сценарієм Хелен Едмундсон і Філіппи Гослетт. За сюжетом, юна дівчина покидає свою маленьку рибальську село і сім'ю, сповнену традицій, щоб приєднатися до абсолютно нового соціального руху. Його лідером є харизматичний чоловік на ім'я Ісус з Назарета (Хоакін Фенікс), який обіцяє, що світ зміниться. 

Рідні абсолютно не розуміють Марію (Руні Мара), вважаючи, що вона ганьбить їхній рід, і в неї вселилися біси. Марія ж шукає новий життєвий шлях для себе. Багато хто вже знає про групу Ісуса, і влада Римської імперії абсолютно не схвалює їх діяльність. Фільм розповідає про драматичну долю жінки, яка до останніх хвилин була поруч зі своїм наставником і однією з перших дізналася про воскресіння Ісуса. Виробник: Universal Pictures.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up